Μήπως το μαζικό προληπτικό χτύπημα του Ισραήλ στο Λίβανο καθυστέρησε τον ολοκληρωτικό αποκαλυπτικό πόλεμο που έρχεται στη Μέση Ανατολή;

Μια μέρα στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, κάποιος στη Μέση Ανατολή θα τραβήξει τα πράγματα πολύ μακριά, και αυτό θα προκαλέσει ένα τσουνάμι καταστροφής που θα συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη. Το Ισραήλ είναι οπλισμένο μέχρι τα δόντια και οι εχθροί του Ισραήλ είναι οπλισμένοι μέχρι τα δόντια. Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή δε θα έπρεπε να αποτελεί επιλογή για κανέναν, αλλά τώρα βρισκόμαστε επικίνδυνα κοντά σε μια τέτοια σύγκρουση.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr


Πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής [25/8], η Χεζμπολάχ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει έναν τεράστιο αριθμό ρουκετών σε στόχους βαθιά μέσα στο Ισραήλ ως απάντηση στη δολοφονία του Φουάντ Σουκούρ στη Βηρυτό τον περασμένο μήνα. Οι Ισραηλινοί κατάλαβαν τι συνέβαινε και ένα μαζικό προληπτικό χτύπημα κατά της Χεζμπολάχ έπληξε εκτοξευτές ρουκετών σε όλο τον νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με τους Times of Israel, κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης χτυπήθηκαν χιλιάδες στόχοι:
Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ταυτόχρονα χιλιάδες στόχους της Χεζμπολάχ σε ολόκληρο τον νότιο Λίβανο νωρίς το πρωί της Κυριακής, σε μια προληπτική επιχείρηση, όπως δήλωσε ο στρατός, εναντίον οπλισμού που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη επίθεση στο κεντρικό και βόρειο Ισραήλ.

Χιλιάδες εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν ταυτόχρονα από περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη της IAF στις προληπτικές επιθέσεις, δήλωσε ο στρατός.
Αυτό ήταν δυνατό μόνο επειδή οι IDF είχαν μεγάλους αριθμούς αεροσκαφών στον αέρα σε σταθερή βάση τις τελευταίες εβδομάδες.

Αν αυτά τα αεροσκάφη δεν ήταν σε επιφυλακή, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε το σενάριο που θα αντιμετωπίζαμε αυτή την στιγμή εάν χιλιάδες ρουκέτες είχαν φτάσει με επιτυχία σε μεγάλες ισραηλινές πόλεις;

Μετά την επιτυχία της επιχείρησης των IDF, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ευθαρσώς ότι «χιλιάδες ρουκέτες που είχαν στόχο το βόρειο Ισραήλ» είχαν καταστραφεί:
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, είπε πως ο στρατός εξάλειψε «χιλιάδες ρουκέτες που είχαν στόχο το βόρειο Ισραήλ» και προέτρεψε τους πολίτες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, να επιστρέψουμε τους κατοίκους του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους και να συνεχίσουμε να τηρούμε έναν απλό κανόνα: Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε», είπε.
Κάποιοι πύραυλοι όμως πέρασαν.

Οι IDF και η Χεζμπολάχ μας δίνουν διαφορετικούς αριθμούς, αλλά και οι δύο συμφωνούν ότι μεγάλος αριθμός ρουκετών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών εκτοξεύτηκαν στο βόρειο Ισραήλ:
Τα πλήγματα δεν εμπόδισαν την υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική οργάνωση να ξεκινήσει, όπως είπε, η απάντησή της στη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Fuad Shukr σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό τον περασμένο μήνα, με τη Χεζμπολάχ να ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πάνω από 320 ρουκέτες και drones στο βόρειο Ισραήλ. .

Σύμφωνα με το IDF, περίπου 210 πύραυλοι και περίπου 20 drones εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ στην επίθεση της Χεζμπολάχ. Μερικά από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν, ενώ άλλα προσέκρουσαν, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς.
Αλλά η ζημιά που έγινε τελικά ήταν αρκετά περιορισμένη.

Σε αυτό το σημείο, μας λένε ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στην πόλη Acre:
Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, οι μεγαλύτερες ζημιές που αναφέρθηκαν ήταν σε δεκάδες κτίρια που επλήγησαν από τη Χεζμπολάχ στην Άκρα.

Πριν από την Κυριακή, χωριά στη βόρεια Γαλιλαία και τα Υψίπεδα του Γκολάν είχαν πληγεί. Ο Kiryat Shmona είχε χτυπηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, αλλά η ζημιά στην Άκρα ήταν πολύ σπάνια και πολύ μικρότερη.
Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν ήταν τα μαζικά αντίποινα που περίμεναν οι ισλαμιστές μαχητές σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Αυτή η επίθεση θεωρείται ευρέως ως «αποτυχία» και η Χεζμπολάχ χλευάζεται ανελέητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι αραβικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν χιούμορ με το γεγονός ότι ορισμένες φάρμες κοτόπουλου στο βόρειο Ισραήλ υπέστησαν ζημιές:
Ένας αραβόφωνος λογαριασμός με πάνω από 44.000 οπαδούς που φαίνεται να συνδέεται με τη συριακή αντιπολίτευση δημοσιεύει την εικόνα ενός κοτόπουλου και μια ανάρτηση που γράφει: «Η σφαγή των κοτόπουλων δεν ήταν μια σύμπτωση, αλλά ένα στρατηγικό σχέδιο, με στόχο να εμποδίσει τους εχθρούς της «αντίστασης» να καμαρώνουν και να λένε «Δεν πείραξαν ούτε ένα κοτόπουλο»».

Ένας λογαριασμός παρωδίας με μικρότερο αριθμό οπαδών δημοσιεύει μια σειρά εικόνων από μια κατεστραμμένη φάρμα πουλερικών, με τη λεζάντα «Η μάχη των πουλερικών». Στα σχόλια, κάποιος δημοσιεύει ένα σκίτσο που δείχνει ένα κοτόπουλο με το κεφάλι του Νασράλα να λέει «Η απάντησή μας θα είναι σκληρή και συγκλονιστική» και ένα άλλο κοτόπουλο να διαμαρτύρεται: «Μας σκοτώσατε».

Μια άλλη εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δεκάδες κοτόπουλα με στρατιωτικές στολές να κείτονται νεκρά στο έδαφος, με το hashtag: «#Χεζμπολάχ δολοφόνος κοτόπουλων και νεοσσών».
Φυσικά η Χεζμπολάχ επιμένει ότι τα χτυπήματα είχαν μεγάλη επιτυχία και ο Χασάν Νασράλα προειδοποιεί πως θα μπορούσαν να έρθουν περισσότερα χτυπήματα στο μέλλον
Η τελευταία επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ ολοκληρώθηκε, αλλά θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν περαιτέρω πλήγματα στο μέλλον, δήλωσε ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, σε τηλεοπτική ομιλία του το βράδυ της Κυριακής.

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε την επίθεσή της ως αντίποινα για τη δολοφονία από το Ισραήλ του υψηλότερου στρατιωτικού αξιωματούχου της, Φουάντ Σουκρ, στα τέλη Ιουλίου.

Ο Νασράλα είπε ότι η μαχητική ομάδα καθυστέρησε την απάντησή της μέχρι την Κυριακή για να δώσει «επαρκείς ευκαιρίες» για να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, να επιβάλει μεγαλύτερη «ψυχική και οικονομική πίεση» στο εσωτερικό του Ισραήλ και να διασφαλίσει την επιτυχία της επίθεσης.
Προς το παρόν, ένας ολοκληρωτικός πόλεμος έχει αποφευχθεί.

Η Χεζμπολάχ είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι πήρε «εκδίκηση» για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκούρ, και το Ισραήλ δεν αισθάνεται ανάγκη να απαντήσει με συντριπτική δύναμη, επειδή δεν έγινε μεγάλη ζημιά.

Αλλά και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να προετοιμάζονται για την «τελική αναμέτρηση» που ξέρουν και οι δύο πωςέρχεται.

Υπάρχουν περίπου 100.000 Ισραηλινοί πολίτες που δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι να φύγει η Χεζμπολάχ από το νότιο Λίβανο και η Χεζμπολάχ δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το νότιο Λίβανο πρόθυμα.

Έτσι, ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζεται να πάει στο νότιο Λίβανο, και από την άλλη πλευρά η Χεζμπολάχ ετοιμάζεται να εισβάλει στο βόρειο Ισραήλ μόλις συμβεί αυτό.

Όταν έρθει η ώρα, η εισβολή της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ θα έχει την αιχμή του δόρατος «τους φανατικούς μαχητές της ομάδας Ραντβάν»:
Σύμφωνα με επαληθευμένη έρευνα, η εισβολή της Χεζμπολάχ θα καθοδηγείται από τους φανατικούς μαχητές της ομάδας Ραντβάν, οι οποίοι έχουν πολεμήσει στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας εδώ και χρόνια.

Η ισχυρή μονάδα δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τη φασαρία της Χαμάς που εισέβαλε από τη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τα στρατεύματα του ίδιου του Ισραήλ.

Η Δύναμη Radwan, τα στρατεύματα της οποίας φέρουν ένα χαρακτηριστικό έμβλημα με λιοντάρι και σπαθί, δημιουργήθηκε μετά την τελευταία σύγκρουση της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ το 2006 και έχει εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από το Ιράν.
Συνολικά, η Χεζμπολάχ έχει έναν στρατό περίπου 100.000 ανδρών και σύμφωνα με το NBC News αυτός ο στρατός είναι πιθανό να ενισχυθεί από χιλιάδες μαχητές από ομάδες πολιτοφυλακής σε όλη τη Μέση Ανατολή:
Χιλιάδες μαχητές από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμοι να έρθουν στο Λίβανο για να ενωθούν με τη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ στη μάχη της με το Ισραήλ, εάν η υποβόσκουσα σύγκρουση κλιμακωθεί σε κανονικό πόλεμο, λένε αξιωματούχοι των υποστηριζόμενων από το Ιράν παρατάξεων και αναλυτές.
Φυσικά, όταν ξεσπάσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος, το Ισραήλ δεν θα πολεμήσει μόνο τη Χεζμπολάχ.

Η Συρία έχει στρατό περίπου 170.000 στρατιωτών και το Ιράν έχει στρατό περίπου 420.000 στρατιωτών.

Εάν έρθει η ώθηση, το IDF θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή πρόκληση προσπαθώντας να αντιμετωπίσει μια συνδυασμένη δύναμη αυτού του μεγέθους.

Επιπλέον, η Χεζμπολάχ, η Συρία και το Ιράν διαθέτουν τεράστια οπλοστάσια πολύ εξελιγμένων πυραύλων.

Εάν το Τελ Αβίβ, η Χάιφα και η Ιερουσαλήμ χτυπιούνται από χιλιάδες πυραύλους, οι Ισραηλινοί ηγέτες δεν θα κάθονταν απλώς πίσω και δεν θα έκαναν τίποτα.

Θα απαντούσαν με συντριπτική δύναμη και η Βηρυτός, η Δαμασκός και η Τεχεράνη θα ισοπεδώνονταν.

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεν έχει ξεσπάσει ακόμη ολοκληρωτικός πόλεμος, αλλά η αλήθεια είναι ότι έρχεται .

Είναι απλά θέμα χρόνου.

Δυστυχώς, δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν κάποιος επιτέλους σπρώξει τα πράγματα πολύ μακριά και τότε ολόκληρη η υδρόγειος θα τρομοκρατηθεί απόλυτα από τον θάνατο και την καταστροφή που βλέπουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail