Ο Πούτιν απευθύνει νέα προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ

Sputnik / Kristina Kormilitsyna
Freepen.gr - Η άρση των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία θα εμπλέξει άμεσα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη σύγκρουση με τη Ρωσία και θα αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη απάντηση, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Δύση έχει στείλει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως Storm Shadows και ATACMS, τους οποίους το Κίεβο έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής εναντίον της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη χρήση αυτών των όπλων για να πλήξουν στόχους βαθύτερα στο διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος.

«Δεν μιλάμε για να επιτρέψουμε ή να απαγορεύσουμε στο καθεστώς του Κιέβου να πλήξει ρωσικό έδαφος», δήλωσε ο Πούτιν την Πέμπτη. «Το κάνει ήδη, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα μέσα».

Η Ουκρανία δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει δυτικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, πρόσθεσε ο Πούτιν, σημειώνοντας πως η στόχευση για τέτοια πλήγματα απαιτεί πληροφορίες από δορυφόρους του ΝΑΤΟ, ενώ στις λύσεις βολής μπορεί να «εισέλθει μόνο στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ».

«Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές χώρες πολεμούν εναντίον της Ρωσίας», τόνισε.

«Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, δεν θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών, στη σύγκρουση στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Η άμεση συμμετοχή τους, φυσικά, αλλάζει σημαντικά την ίδια την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης».

Με αυτό κατά νου, πρόσθεσε ο Πούτιν, η Ρωσία «θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που αντιμετωπίζουμε». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail