Ο Λίβανος βρίσκεται σε πόλεμο - Πρωθυπουργός

pcm.gov.lb
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι δήλωσε ότι το έθνος του βρίσκεται σε πόλεμο μετά την έκρηξη ηλεκτρονικών συσκευών σε όλη τη χώρα για δύο συνεχόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και να τραυματιστούν χιλιάδες άλλοι.

Την Τρίτη, βομβητές που χρησιμοποιούνταν από μέλη της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ πυροδοτήθηκαν ταυτόχρονα, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας σχεδόν 3.000, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Άλλοι 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 450 τραυματίστηκαν την επόμενη ημέρα, όταν ανατινάχθηκαν χιλιάδες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων ασύρματων, φορητών υπολογιστών και ραδιοφώνων.

Η Χεζμπολάχ και η κυβέρνηση της Βηρυτού κατηγόρησαν το Ισραήλ για τις επιθέσεις. Το εβραϊκό κράτος δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την ευθύνη. Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι η ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ παγίδευσε χιλιάδες ηλεκτρονικές συσκευές με μικρές εκρηκτικές βόμβες, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν μέσω ενός τηλεχειριζόμενου σήματος.

Ο Mikati επισκεπτόταν ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν τα θύματα του πρώτου κύματος εκρήξεων, όταν την Τετάρτη έφτασαν αναφορές για περισσότερες εκρήξεις, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Αυτό το μαζικό έγκλημα... εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων στα σπίτια τους, οι οποίοι σκοτώνονται με αυτόν τον τρόπο, είναι απερίγραπτο», δήλωσε ο Mikati στους δημοσιογράφους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail