Ο Σολτς λέει ότι δε θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα για πλήγματα βαθιά μέσα στη Ρωσία

Sergei Guneyev/POOL/TASS
Freepen.gr - Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο μέλλον, καθώς απάντησε σε ερωτήσεις ανθρώπων στα ανατολικά της χώρας.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην πόλη Prenzlau, επανέλαβε την άρνησή του να παράσχει στην Ουκρανία πυραύλους Taurus μεγάλου βεληνεκούς λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να κλιμακώσει σοβαρά την κατάσταση.

«Είπα «όχι» σε αυτό», δήλωσε ο Σολτς, όπως μετέδωσε η υπηρεσία ειδήσεων DPA.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η άδεια για την Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία θα αποτελούσε πρόβλημα και δε θα το επιτρέψει.

«Αυτό ισχύει και για άλλα όπλα, αν τα προμηθεύαμε, που θα μπορούσαν να χτυπήσουν σε τόσο μεγάλη απόσταση», δήλωσε ο Σολτς. «Αυτό θα παραμείνει ως έχει».

«Γι' αυτό επιμένω στη θέση μου, ακόμη και αν άλλες χώρες αποφασίσουν διαφορετικά», συνέχισε. «Δε θα το κάνω αυτό επειδή το θεωρώ πρόβλημα».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να άρουν τους υφιστάμενους περιορισμούς, σημείωσε ότι δεν είναι όλες οι υποθέσεις σωστές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail