Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στο στόχαστρο «σύνθετης» επίθεσης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Petty Officer 1st Class Gregory Johnson
Freepen.gr - Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν σε αμερικανικά πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή με συνδυασμένη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και πυραύλους κρουζ, επιβεβαίωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η στρατιωτική ομάδα ισχυρίστηκε ότι έπληξε τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ επιβεβαίωσε πως πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού δέχθηκαν επίθεση, αλλά επέμεινε ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές.

«Είδαμε μια σύνθετη επίθεση που εξαπέλυσαν οι Χούτι, η οποία κυμαινόταν από πυραύλους κρουζ έως UAV», δήλωσε η ίδια σε ενημέρωση Τύπου την Παρασκευή. «Απ' ό,τι καταλαβαίνω, αυτά είτε εμπλέχθηκαν και καταρρίφθηκαν είτε απέτυχαν- σε καμία περίπτωση κανένα δεν έπληξε αμερικανικό πλοίο».

Οι Χούτι έβαλαν στο στόχαστρο τρία αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που «υποστήριζαν το Ισραήλ» με 23 βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με την τηλεόραση al-Masirah TV των Χούτι, η οποία επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο της ομάδας την Παρασκευή. Ισχυρίστηκε ότι και τα τρία πλοία υπέστησαν άμεσα πλήγματα και πρόσθεσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη εκτόξευση πυραύλων και drone σε στόχους στο Ισραήλ.

Οι επιχειρήσεις αυτές «δε θα σταματήσουν μέχρι να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα και τον Λίβανο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail