Ο Βούτσιτς είπε ότι η Πρίστινα θέλει την απέλαση των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο

facebook.com/buducnostsrbijeavucic
Freepen.gr - Οι προκλητικές κινήσεις των αρχών της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου έδειξαν σε όλους ότι η Πρίστινα επιθυμεί την καταστροφή και την εκδίωξη του σερβικού λαού από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς δήλωσε νωρίτερα ότι η αλβανική «αστυνομία» του Κοσόβου ξυλοκόπησε και συνέλαβε τέσσερις νεαρούς άνδρες σερβικής υπηκοότητας στη Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο το βράδυ της Τρίτης.

Ο ειδικός εντεταλμένος της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας Miroslav Lajcak έφτασε στο Βελιγράδι την Τρίτη και συναντήθηκε με τον επικεφαλής του σερβικού κράτους κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι πλέον απολύτως σαφές σε εμάς ότι ο (Αλβανός «πρωθυπουργός» του Κοσσυφοπεδίου) Κούρτι θέλει την καταστροφή και την εκδίωξη του σερβικού λαού, νομίζω πως είναι ήδη σαφές όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλους τους άλλους... Είχαμε δίωρες συνομιλίες πρώτα με τον Λάιτσακ και μετά με τον Αμερικανό πρέσβη (Κρίστοφερ) Χιλ. Τις επόμενες 72 ώρες θα απευθυνθώ στους πολίτες, θα τους πω τι απαιτεί η Σερβία λόγω των συνεχών βίαιων επιθέσεων κατά του σερβικού πληθυσμού, ιδίως στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, τι απέτυχε να εκπληρώσει η λεγόμενη διεθνής κοινότητα και τι θα κάνει η Σερβία», δήλωσε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ.

Πρόσθεσε πως θα παρουσιάσει το όραμά του για την κατάσταση και τις προτάσεις του στη Συνέλευση (κοινοβούλιο) τον Οκτώβριο και στους διεθνείς εταίρους το επόμενο διάστημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail