Μαθήματα αξιοπρέπειας από τη Συρία - Η αντιπροσωπεία της χώρας αποχώρησε από τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου όταν μίλησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Freepen.gr - Η συριακή αντιπροσωπεία αποχώρησε από τη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο όταν ανακοινώθηκε η ομιλία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Al Arabiya.

Με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ Μεκντάντ, η αντιπροσωπεία αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων και επέστρεψε μόνο αφού ο Φιντάν είχε ολοκληρώσει τις παρατηρήσεις του. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της 162ης συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, σηματοδοτώντας την πρώτη συμμετοχή της Τουρκίας μετά από 13 χρόνια.

Η ομιλία του Φιντάν επικεντρώθηκε στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, καθώς και σε περιφερειακά θέματα ασφάλειας. Η συμμετοχή του ακολουθεί τις πρόσφατες προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ενισχύσει τις σχέσεις του με τα αραβικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, μετά από χρόνια τεταμένων σχέσεων.

Παρά την αποχώρηση, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Συρία δεν είχε αντίρρηση για τη συμμετοχή της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσκλησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail