Η Ουκρανία πληρώνει τα στρατηγικά λάθη της

Freepen.gr - Ενώ η Μέση Ανατολή υφίσταται άλλη μια κλιμάκωση που εξαπολύεται από τον ισραηλινό στρατό εναντίον του Λιβάνου, ο πόλεμος στην Ουκρανία κερδίζει έδαφος, σημειώνει το southfront.press.

Μόνο στις 24 Σεπτεμβρίου, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έριξε περίπου 2.000 βόμβες στο Λίβανο. Περίπου 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 1.600 άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων μέσα σε μία ημέρα.

Η Χεζμπολάχ απάντησε με πλήγματα στο ισραηλινό έδαφος, με στόχο αεροδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το πολεμικό σπιράλ απειλεί ολόκληρη την περιοχή με κλιμάκωση. Ο ιρανικός στρατός αναπτύσσει μεγάλες δυνάμεις κοντά στα συριακά σύνορα, έτοιμες να υπερασπιστούν τον Λίβανο και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για να εκδικηθούν τον θάνατο του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν πρόσθετες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, πολλά στρατιωτικά φορτηγά αεροσκάφη C-17 Globemaster III της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκαν στο Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν επί του παρόντος δυνάμεις της 101ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, ο Ζελένσκι ταξιδεύει στις ΗΠΑ και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει την προσοχή και την υποστήριξη της Δύσης, μέχρι να είναι πολύ αργά. Η Ουάσινγκτον και οι μαριονέτες της στην Ευρώπη δεν έχουν ακόμη επιτρέψει χτυπήματα με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τους στο ρωσικό έδαφος. Οι Ουκρανοί πιλότοι δεν είναι ικανοί να πετάξουν ξένα μαχητικά F-16 σε πραγματικές μάχες, ενώ κανένα όπλο του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στα ουκρανικά πεδία μάχης.

Αποκομμένος από την πραγματικότητα με τα ψέματά του, ο Ζελένσκι έβγαζε φωτογραφίες με αμερικανικούς πυραύλους, όταν έμαθε τη σκληρή αλήθεια για τις ρωσικές νίκες στις γραμμές του μετώπου.

Οι ρωσικές δαγκάνες συρρικνώνονται γύρω από το Ουγκλεντάρ και τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στην πόλη. Μετά από μάχες στην ανατολική συνοικία ''dachas'', απέκτησαν ερείσματα στα πολυώροφα κτίρια στις ανατολικές συνοικίες κατοικιών. Οι οδομαχίες άρχισαν όταν η ουκρανική φρουρά δεν είχε σχεδόν καθόλου χρόνο να ξεφύγει από το καζάνι.

Ο ουκρανικός στρατός υποφέρει από επιχειρησιακή κρίση σε όλο το μέτωπο του Ντονμπάς. Στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ, ο ρωσικός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του ένα σημαντικό οχυρό, το ορυχείο Σελίδοβο σε δεσπόζον ύψος και πλησίασε στο Τσουκουρίνο. Ο αυτοκινητόδρομος που χρησιμοποιείται για τις ουκρανικές στρατιωτικές προμήθειες σε ένα ευρύ μέτωπο αποκόπηκε. Ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει προέλαση κατά μήκος των σιδηροδρόμων, απειλώντας την πόλη Selidovo με περικύκλωση από τα νότια.

Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν νέα κέρδη στα νότια. Προχωρούν στο Zhelannoe 2ο, κλείνοντας ένα μεγάλο καζάνι [περικύκλωση] για τις ουκρανικές μονάδες που παραμένουν δυτικά του Nevelskoe.

Η ουκρανική διοίκηση δεν αλλάζει την τακτική της. Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν επιτρέπεται να υποχωρήσουν από τις στρατιωτικές τους θέσεις μέχρι να καταποντιστούν από τη ρωσική προέλαση. Κρίνοντας από την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο, η ουκρανική διοίκηση έχει κάνει μια σειρά από στρατηγικά επικίνδυνα λάθη και κανένα όπλο του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωσή τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail