Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι «πολύ χειρότερη» από ό,τι λένε στους Αμερικανούς - Τραμπ

Freepen.gr -
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία -που υιοθετείται πλέον πλήρως από την αντίπαλό του των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις- παρασύρει τις ΗΠΑ σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Επανέλαβε πως θα διευθετήσει τη σύγκρουση «σε 24 ώρες» αν εκλεγεί πρόεδρος το Νοέμβριο, πριν ακόμη ορκιστεί.

Κατά τη διάρκεια ενός ντιμπέιτ με τη Χάρις την Τρίτη, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η σύγκρουση δε θα είχε συμβεί ποτέ αν ήταν ακόμη στο Λευκό Οίκο στις αρχές του 2022. Όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να κερδίσει το Κίεβο, ο Ρεπουμπλικάνος απάντησε πως θέλει «να σταματήσει ο πόλεμος».

«Θέλω να σταματήσει ο πόλεμος. Θέλω να σώσω ζωές που χάνονται... Οι άνθρωποι σκοτώνονται από τα εκατομμύρια..... Είναι πολύ χειρότερα από τους αριθμούς που παίρνετε, οι οποίοι είναι ψεύτικοι», υποστήριξε, χωρίς να διευκρινίσει την πηγή αυτών των εκτιμήσεων.

Ο συντονιστής πίεσε για μια άμεση απάντηση, ρωτώντας αν ο Τραμπ πιστεύει ότι «είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να κερδίσει η Ουκρανία αυτόν τον πόλεμο».

«Πιστεύω πως είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να τελειώσει αυτός ο πόλεμος και απλά να τελειώσει. Πρέπει να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία γιατί πρέπει να σταματήσουμε να καταστρέφονται όλες αυτές οι ανθρώπινες ζωές», επέμεινε ο Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος υποστήριξε στη συνέχεια ότι είχε «καλή σχέση» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και πως όλα έχουν «πάει κατά διαόλου» από τότε που έφυγε από την εξουσία. «Όταν είδα τον Πούτιν να χτίζει στρατιώτες στα σύνορα της Ουκρανίας, σκέφτηκα: «Ω, πρέπει να διαπραγματεύεται, πρέπει να είναι ένα ισχυρό σημείο διαπραγμάτευσης»», δήλωσε ο Τραμπ.

«Λοιπόν, δεν ήταν, επειδή ο Μπάιντεν δεν είχε ιδέα πώς να του μιλήσει. Δεν είχε ιδέα πώς να το σταματήσει... Και το πράγμα χειροτερεύει- θα μπορούσε να οδηγήσει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε. «Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας... Παίζουμε με τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουμε έναν πρόεδρο που... Πού είναι ο πρόεδρός μας;»

«Τον πέταξαν έξω από την προεκλογική εκστρατεία σαν σκυλί... Έχουμε έναν πρόεδρο που δεν ξέρει καν ότι είναι ζωντανός».

«Θα το τακτοποιήσω πριν καν γίνω πρόεδρος», υποσχέθηκε ο Τραμπ. «Αν κερδίσω, όταν θα είμαι εκλεγμένος πρόεδρος... θα τους βάλω μαζί».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail