Η Ταϊβάν αρνείται ότι εμπλέκεται σε βομβιστικές επιθέσεις στο Λίβανο

ΑΡ Photo / Ηassan Αmmar
Freepen.gr - Η Ταϊβάν δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης με βομβητές στον Λίβανο, δήλωσε ο Gu Lixiong, επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας του νησιού, όπως αναφέρει το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (CNA) την Παρασκευή.

Νωρίτερα, το Reuters επικαλέστηκε πηγές που ανέφεραν ότι η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ είχε τοποθετήσει μικρή ποσότητα εκρηκτικών σε 5.000 τηλεειδοποιητές ταϊβανέζικης κατασκευής που παρήγγειλε το κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου από την Gold Apollo. Από την πλευρά της, η ταϊβανέζικη εταιρεία υποστήριξε πως το μοντέλο των ανατιναγμένων βομβητών κατασκευάστηκε και σχεδιάστηκε από την BAC CONSULTING KFT, εταιρεία με έδρα τη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με το CNA, ο Gu Lixiong, μιλώντας στο Νομοθετικό Γιουάν (το κοινοβούλιο του νησιού) την Παρασκευή, δήλωσε ότι η Ταϊβάν «σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται ή εμπλέκεται» στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης με βομβητή στον Λίβανο.

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εμπλακεί άσκοπα η Ταϊβάν στην υπόθεση», ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Guo Zhihui, επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας τόνισε ότι η Ταϊβάν δεν παράγει βομβητές που μπορούν να εκραγούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail