Η Μόσχα και το Ανόι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ένα Κέντρο Πυρηνικής Τεχνολογίας στο Βιετνάμ

RIA Novosti / Evgeny Biyatov
Freepen.gr - Η Μόσχα και το Ανόι είναι έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο για την κατασκευή ενός κέντρου πυρηνικής επιστήμης και τεχνολογίας στο Βιετνάμ, δήλωσε ο Boris Arseev, διευθυντής διεθνών επιχειρήσεων της Rosatom State Corporation, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η συνεργασία αναπτύσσεται και είμαστε κοντά στο να υλοποιήσουμε στην πράξη το σχέδιο για την κατασκευή ενός σύγχρονου κέντρου πυρηνικής επιστήμης και τεχνολογίας. Το καλοκαίρι του 2024 υπογράφηκε ένα διυπουργικό μνημόνιο, το οποίο περιέχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη του έργου μέχρι το 2027», δήλωσε ο Arseev.

Ο ανώτατος διευθυντής της κρατικής εταιρείας υπενθύμισε επίσης πως οι Ρώσοι πυρηνικοί εργάτες βοήθησαν στην ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία ενός ερευνητικού αντιδραστήρα στο Νταλάτ του Βιετνάμ. Ο αντιδραστήρας αυτός χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για την παραγωγή ιατρικών ισοτόπων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail