Η Ρωσία δε θα ανεχθεί τις δραστηριότητες των αδήλωτων αξιωματικών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Sofya Sandurskaya/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν θα ανεχθεί τις δραστηριότητες αδήλωτων αξιωματικών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο έδαφός της, δήλωσε σε σχόλιό της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι η Μόσχα δεν θα ανεχθεί τη δραστηριότητα στο ρωσικό έδαφος αδήλωτων αξιωματικών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Η ασυμβίβαστη στάση μας στο θέμα αυτό θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας», δήλωσε η ίδια.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να απαντάμε σε οποιεσδήποτε μη φιλικές ενέργειες του Λονδίνου με σκληρό και αναλογικό τρόπο», δήλωσε η Ζαχάροβα. «Καλούμε τη βρετανική πλευρά να εγκαταλείψει τις αντιπαραγωγικές και επιζήμιες εχθρικές δραστηριότητές της στη ρωσική πίστα».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συμμερίζεται πλήρως «την άποψη που εξέφρασε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σχετικά με τις δραστηριότητες των Βρετανών “διπλωματών”».

«Η βρετανική πρεσβεία έχει υπερβεί κατά πολύ τα όρια που περιγράφονται από τις Συμβάσεις της Βιέννης. Το πιο σημαντικό, όμως, δεν είναι η τυπική πλευρά της υπόθεσης ή η ανακολουθία με τις δηλωθείσες δραστηριότητες, αλλά οι ανατρεπτικές ενέργειες που αποσκοπούν στο να βλάψουν το λαό μας», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail