Η Ουγγαρία αντιτάχθηκε στο να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία

pixabay / boldogsag
Freepen.gr - Η Ουγγαρία αντιτίθεται στο να επιτραπεί στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία, αυτό θα αυξήσει τους κινδύνους κλιμάκωσης, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

«Είμαστε πραγματικά επιφυλακτικοί και ανησυχούμε για οποιαδήποτε μέτρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, ανεξάρτητα από το ποιος τα παίρνει. Εάν οποιοδήποτε βήμα αυξάνει τον κίνδυνο κλιμάκωσης, είμαστε εναντίον του. Όταν πρόκειται για τη χρήση όπλων από τη Δύση εναντίον ρωσικών εδαφών - και δεν εξετάζω το ζήτημα αυτό από πολιτική ή προπαγανδιστική σκοπιά - δεν υπάρχει άλλη απάντηση από το να πω: ναι, αυτό θα αυξήσει πράγματι τον κίνδυνο κλιμάκωσης», δήλωσε ο υπουργός στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Γιατί θα πρέπει να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να αυξήσει την κλιμάκωση;» - αναρωτήθηκε ο Sijjarto.

Σημείωσε ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στη γειτονιά της Ρωσίας, ενώ εκείνοι που τροφοδοτούν τη σύγκρουση είναι, αντίθετα, μακριά.

«Εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί, θα επηρεάσει πρωτίστως τη γεωγραφική μας γειτονιά και όχι εκείνους που ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Ζούμε σε ένα μέρος του κόσμου που ηττήθηκε στην εποχή που ο κόσμος ήταν χωρισμένος σε μπλοκ και δεν θέλουμε να επιστρέψει αυτή η εποχή», πρόσθεσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail