Η αιματηρή περιπέτεια στην περιοχή του Κουρσκ φτάνει στο τέλος της

Freepen.gr - Η αιματηρή περιπέτεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ μάλλον φτάνει στο τέλος της. Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά επιτυχημένων αντεπιθέσεων. Μέχρι το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, περίπου δώδεκα οικισμοί επανήλθαν υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο, γράφει το southfront.press.

Ο ρωσικός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη δυτική πλευρά της ουκρανικής ομάδας που επιχειρεί στο ρωσικό έδαφος. Οι οικισμοί Snagost, Apanasovka, Gordeevka και άλλοι απελευθερώθηκαν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχώρησαν από τα περίχωρα του Korenevo και αποσύρθηκαν από την Olgovka. Οι Ρώσοι αποβιβάστηκαν στην Obukhovka. Οι ουκρανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το χωριό και το εκκαθάρισαν.

Η ουκρανική άμυνα κατέρρευσε πολύ γρήγορα. Δεδομένου ότι η ουκρανική επίθεση ξεκίνησε κυρίως από μικρές επιστρατευμένες ομάδες και η μεταφορά μεγάλων δυνάμεων στη ρωσική περιοχή περιπλέχθηκε από βαριά πλήγματα, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ενισχύσουν τις θέσεις τους στους κατακτημένους οικισμούς στα πλάγια.

Οι ρωσικές αντεπιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη διαφυγή του ουκρανικού στρατού. Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα σώματα των νεκρών συντρόφων τους. Πολλές ουκρανικές ομάδες περικυκλώθηκαν και καταστράφηκαν. Δεκάδες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται.

Επιπλέον, η κατεύθυνση της ρωσικής αντεπίθεσης απειλεί ολόκληρη την ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Κουρσκ με μια μεγάλη περικύκλωση. Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται τώρα με ταχείς ρυθμούς κατά μήκος των κρατικών συνόρων. Βρίσκονται μόλις 15 χιλιόμετρα από τον δρόμο προς την Sudzha, τον μεγαλύτερο οικισμό και το κύριο προπύργιο που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο. Ο κύριος δρόμος ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων κινδυνεύει να αποκοπεί σύντομα.

Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός έχασε κάθε πρωτοβουλία προς άλλες κατευθύνσεις. Καταφεύγοντας στο βορειοδυτικό πλευρό, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε αντεγκλήσεις γύρω από την Sudzha. Οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούονται κοντά στη Malaya Loknya, Martynovka, Borki.

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει χρόνο να διστάσει. Μάλλον στέλνουν πρόσθετη ενίσχυση, αποδυναμώνοντας την άμυνα σε άλλες κατευθύνσεις στο Ντονμπάς, αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν τη μεγάλη ομάδα στο ρωσικό έδαφος.

Άλλη μια νίκη του Κιέβου μετατρέπεται σε στρατηγική ήττα. Τόσο Ρώσοι όσο και δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες συγκρίνουν την ουκρανική εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ με την αποτυχημένη αντεπίθεση στο νότιο μέτωπο του Ζαπορόζιε πέρυσι, καθώς και με την άσκοπη μάχη για το στήριγμα στο Κρίνκι στη ρωσική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Μεγάλες ουκρανικές εφεδρείες διοχετεύτηκαν σε μια παγίδα όπου αλέθονται. Οι αποθαρρυμένοι, εξαντλημένοι Ουκρανοί στρατιώτες δεν κατανοούν και πάλι τους στόχους των ριψοκίνδυνων επιχειρήσεων. Ο λόγος είναι ότι το καθεστώς του Κιέβου και οι εταίροι του στο ΝΑΤΟ δεν έχουν θέσει ως στόχο να υπερασπιστούν τον πληθυσμό τους, αλλά να στείλουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ουκρανούς σε μια σφαγή του παρατεταμένου πολέμου κατά της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail