Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να μιμηθεί τη Βρετανία με το σύστημα της Ρουάντα για την απέλαση παράνομων μεταναστών

pixabay / geralt
Freepen.gr - Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο απέλασης παράνομων μεταναστών στη Ρουάντα - ένα σχέδιο που είχε υιοθετήσει η πρώην βρετανική κυβέρνηση πριν το καταργήσει το Εργατικό Κόμμα.

Ο Γιόαχιμ Σταμπ, ο Γερμανός ομοσπονδιακός επίτροπος Μετανάστευσης, προειδοποίησε ότι οι μετανάστες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη από τη Λευκορωσία και τη Ρωσία μέσω της οδού της Βαλτικής θα μπορούσαν σύντομα να απελαθούν στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Είπε πως η κίνηση αυτή θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του «υβριδικού πολέμου» που αναπτύσσει το Κρεμλίνο και οι σύμμαχοί του για να πλημμυρίσει η Ευρώπη με παράνομη μετανάστευση και να σπείρει τη δυσαρέσκεια.

«Σκόπιμα στέλνουν μετανάστες μέσω των ανατολικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Stamp στο podcast Table.Briefings.

Ο τσάρος της μετανάστευσης, μέλος του μικρότερου κόμματος συνασπισμού FDP, υποστήριξε πως το Βερολίνο «θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες δομές που είχαν αρχικά προετοιμαστεί για τους Βρετανούς», αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ του Κιγκάλι και του Λονδίνου υπό την πρώην συντηρητική κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέβαλε στη Ρουάντα προκαταβολικά πάγια έξοδα ύψους περίπου 370 εκατομμυρίων λιρών (439 εκατ. ευρώ) για να ξεκινήσει το πρόγραμμα, χρηματοδοτώντας την κατασκευή των καταλυμάτων, καθώς και πληρώνοντας το κόστος που σχετίζεται με την επεξεργασία του ασύλου, την ένταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

* Πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail