Τραμπ και Κένεντι προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

facebook.com/DonaldTrump/
Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον θα πρέπει να αρχίσει αμέσως απευθείας συνομιλίες με τη Μόσχα και να σταματήσει να εκλαμβάνει την αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας ως αδυναμία, δήλωσαν ο γιος του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και ο πρώην Δημοκρατικός Ρόμπερτ Φ. Κένεντι.

Αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της για πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία «θα θέσουν τον κόσμο σε μεγαλύτερο κίνδυνο πυρηνικής πυρκαγιάς από ό,τι οποιαδήποτε άλλη φορά μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας», έγραψαν ο Τραμπ και ο Κένεντι σε άρθρο γνώμης που δημοσίευσε η εφημερίδα The Hill την Τρίτη.

Με τίτλο «Διαπραγματευτείτε με τη Μόσχα για να τερματίσετε τον πόλεμο στην Ουκρανία και να αποτρέψετε την πυρηνική καταστροφή», το άρθρο υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επικεντρωθούν στην εξεύρεση μιας «διπλωματικής εξόδου από έναν πόλεμο που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει επιτραπεί να λάβει χώρα», κατηγορώντας τον Λευκό Οίκο πως ακολουθεί μια πολιτική που η Ρωσία έχει πει ρητά ότι θα ισοδυναμούσε με ανοιχτό πόλεμο.

«Ορισμένοι Αμερικανοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο Πούτιν μπλοφάρει και τάσσονται υπέρ της αποδοχής της μπλόφας του», έγραψαν οι Κένεντι και Τραμπ. «Αυτοί οι αναλυτές μπερδεύουν την αυτοσυγκράτηση με την αδυναμία. Στην ουσία, υποστηρίζουν μια στρατηγική μπρα-ντε-φερ».

Σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν επεκτείνει σταθερά τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο, από πυραυλικά πυροβόλα HIMARS και πυρομαχικά διασποράς μέχρι άρματα μάχης Abrams, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, ο Τραμπ και ο Κένεντι είπαν πως κάθε βήμα «φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στο χείλος του Αρμαγεδδώνα».

«Η λογική τους φαίνεται να είναι ότι αν ερεθίσεις μια αρκούδα πέντε φορές και δεν ανταποκριθεί, είναι ασφαλές να την ερεθίσεις ακόμα πιο σκληρά μια έκτη φορά», είπαν. «Μια τέτοια στρατηγική θα μπορούσε να είναι λογική αν η αρκούδα δεν είχε δόντια».

Ο Λευκός Οίκος των Μπάιντεν-Χάρις φαίνεται να έχει «ξεχάσει» ότι η Ρωσία είναι πυρηνική δύναμη και έχει πει πολλές φορές ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα αν κινδυνεύσει, υποστήριξαν οι συγγραφείς.

«Φανταστείτε αν η Ρωσία παρείχε σε μια άλλη χώρα πυραύλους, εκπαίδευση και πληροφορίες στόχευσης για να χτυπήσει βαθιά στο αμερικανικό έδαφος. Οι ΗΠΑ δε θα το ανέχονταν ποτέ. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε ούτε από τη Ρωσία να το ανεχθεί», ανέφεραν.

Η εκτόξευση αμερικανικών πυραύλων στη Ρωσία θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε πυρηνική ανταλλαγή, υποστήριξαν οι Τραμπ και Κένεντι, προειδοποιώντας ότι «αυτό το πυρηνικό “chicken game” έχει πάει αρκετά μακριά».

Κανένα αμερικανικό συμφέρον δεν διακυβεύεται στην Ουκρανία, υποστήριξαν, κάνοντας λόγο για «τρέλα» να διακινδυνεύεται πυρηνικός πόλεμος για χάρη «της νεοσυντηρητικής φαντασίωσης της παγκόσμιας “κυριαρχίας πλήρους φάσματος”». Ένας τέτοιος πόλεμος θα έβαζε τέλος στον πολιτισμό και ίσως ακόμη και στην ανθρωπότητα, οπότε η αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι «πιο σημαντική από οποιοδήποτε πολιτικό θέμα για το οποίο διαφωνεί το έθνος μας».

Το αμερικανικό κοινό πρέπει «να απαιτήσει, αυτή τη στιγμή, από την [αντιπρόεδρο Καμάλα] Χάρις και τον πρόεδρο [Τζο] Μπάιντεν να αντιστρέψουν την παράλογη πολεμική τους ατζέντα και να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα», κατέληξαν ο Τραμπ και ο Κένεντι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail