Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις βάσεις κατοχής στη Συρία προετοιμάζοντας τις για επιθέσεις της αντίστασης

ΑFΡ
Freepen.gr - Ο αμερικανικός στρατός μετέφερε μεγάλες ποσότητες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αμυντικών συστημάτων, στις παράνομες βάσεις του στη Συρία τον τελευταίο μήνα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την επανάληψη των επιθέσεων της αντίστασης κατά των βάσεων και των στρατιωτών του, ανέφερε η Al-Akhbar στις 7 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές πηγές που μίλησαν με τη λιβανέζικη εφημερίδα αποκάλυψαν ότι «τον τελευταίο μήνα, οι Αμερικανοί έφεραν 22 παρτίδες όπλων και εξοπλισμού στις βάσεις στη Χασάκα και το Ντέιρ Εζόρ, συμπεριλαμβανομένων 19 παρτίδων που έφτασαν αεροπορικώς στις βάσεις Kharab al-Jir, Al-Shaddadi, Conoco και Al-Omar και τριών παρτίδων που έφτασαν χερσαία μέσω του παράνομου περάσματος Al-Walid με το Ιράκ».

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι «τα περισσότερα από τα όπλα που μεταφέρθηκαν είναι συστήματα επιτήρησης και παρακολούθησης, εκτός από εξοπλισμό που προορίζεται για την αντιμετώπιση κοντινών εναέριων στόχων, όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι μεσαίου και μικρού βεληνεκούς».

Οι πηγές επεσήμαναν πως «οι αμερικανικές βάσεις χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά συστήματα λέιζερ σε αποστολές για την παρακολούθηση, παρατήρηση και στόχευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πρόσθετες στρατιωτικές ασκήσεις. Οι πηγές ανέφεραν ότι «ο συνασπισμός [των ΗΠΑ] πραγματοποίησε περισσότερες από 15 ασκήσεις με ζωντανή εκπαίδευση για τη χρήση αυτών των όπλων και την επιλογή της ετοιμότητάς τους, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν στις βάσεις του πεδίου Omar και στο εργοστάσιο φυσικού αερίου της Conoco».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail