Οι ΗΠΑ αυξάνουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

pixabay / we-o_rd35vfjgdnyzud3fw
Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον οριστικοποίησε τις αυξήσεις δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η εμπορική αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Κάθριν Τάι. Οι νέες επιβαρύνσεις θα επηρεάσουν κυρίως αγαθά όπως τα ηλεκτρικά οχήματα και οι ημιαγωγοί.

Οι αυξήσεις των δασμών ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά από τον Λευκό Οίκο τον Μάιο του τρέχοντος έτους, αλλά η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι έκτοτε εργάζεται για την οριστικοποίηση των συντελεστών και τον καθορισμό των ημερομηνιών έναρξης ισχύος των μέτρων με βάση τα σχόλια του αμερικανικού κοινού.

Σύμφωνα με το τελικό έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, οι δασμοί θα αυξηθούν στο 100% για τα ηλεκτρικά οχήματα, στο 50% για τις ηλιακές κυψέλες και στο 25% για τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, τον χάλυβα, το αλουμίνιο, τις μάσκες προσώπου και ορισμένα άλλα προϊόντα από τις 27 Σεπτεμβρίου. Η αύξηση των δασμών κατά 50% στους ημιαγωγούς θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο έτος. Οι εισφορές σε ορισμένα άλλα προϊόντα, όπως οι μπαταρίες μη ηλεκτρικών οχημάτων, τα ιατρικά γάντια και οι μόνιμοι μαγνήτες, θα αυξηθούν σταδιακά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Οι σημερινές οριστικοποιημένες αυξήσεις των δασμών θα στοχεύσουν στις επιβλαβείς πολιτικές και πρακτικές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που συνεχίζουν να επηρεάζουν τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις», δήλωσε η Tai στην ανακοίνωση τύπου. Επανέλαβε ότι τα μέτρα αποσκοπούν στην υπεράσπιση «των Αμερικανών εργαζομένων και επιχειρήσεων απέναντι στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail