Οι ΗΠΑ ανοιγοκλείνουν τα μάτια στην αντιπαράθεση με το Ιράν, ενώ ο Πούτιν προειδοποιεί για πόλεμο με το ΝΑΤΟ

Ορισμένες πολύ σημαντικές δηλώσεις και κινήσεις. Η μεγαλύτερη - και πιο ανησυχητική - προέρχεται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν μασάει τα λόγια του - οποιαδήποτε επίθεση στο εσωτερικό της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους ακριβείας θα αντιμετωπιστεί ως πράξη πολέμου και η Ρωσία θα απαντήσει αναλόγως.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στο Πεντάγωνο και στην USEUCOM (Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ) και στο ΝΑΤΟ. Αλλά, νομίζω ότι οι στρατιωτικοί ελαφρόμυαλοι που στελεχώνουν αυτές τις διάφορες διοικήσεις έχουν πεισθεί πως η Μόσχα απλώς πνέει τα λοίσθια. Αυτό είναι το είδος του λανθασμένου υπολογισμού που μπορεί να οδηγήσει σε απερίσκεπτες αποφάσεις εκ μέρους του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας.

Ενώ ο Πούτιν δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη θέση της Ρωσίας σε περίπτωση χρήσης τέτοιων όπλων, η πραγματικότητα στο έδαφος της Ουκρανίας γίνεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο άσχημη για την Ουκρανία. Η Ρωσία ανακοινώνει την κατάληψη τουλάχιστον τριών οικισμών την ημέρα στο Ντονμπάς και προχωράει με αποφασισμένη φονικότητα στην περιοχή του Κουρσκ. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Ουκρανία, ακόμη και με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, για να αλλάξει την πορεία προς την ήττα.

Μεταφερόμενος στη Συρία, δημοσιεύω τα ακόλουθα για την ψυχαγωγία σας. Κάποιος κουτσός, στερημένος από τεστοστερόνη εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ χτυπήθηκε μεταφορικά από έναν Ασιάτη δημοσιογράφο, ο οποίος απαίτησε μια απάντηση σχετικά με την υποκρισία των ΗΠΑ, τοποθετώντας τα στρατεύματά τους στη Συρία χωρίς την άδεια της συριακής κυβέρνησης. 

Στη συνέχεια, υπάρχει η αδυναμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν μια στρατιωτική εγκατάσταση στον Περσικό Κόλπο. Αφού έσπευσαν δύο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων στη Μέση Ανατολή, αναμένοντας το Ιράν να εξαπολύσει πλήγμα αντιποίνων κατά του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν το USS Roosevelt να εγκαταλείψει τη Δυτική Ασία (δηλαδή τον Περσικό Κόλπο) και να κατευθυνθεί ανατολικά προς την Κίνα. Είμαι βέβαιος ότι οι σχεδιαστές των ΗΠΑ θα πανηγυρίζουν για αυτή την ανάπτυξη ως απόδειξη πως τρόμαξαν το Ιράν και το ανάγκασαν να υποχωρήσει από τα υποσχόμενα αντίποινα. Όμως, εκτιμώ ότι είναι πρόωρο να ανοίγουν τα μπουκάλια της σαμπάνιας, διότι το Ιράν θα χτυπήσει σε χρόνο και τόπο της επιλογής του.

Σε σχέση με αυτό, υπάρχουν αναφορές από την Ευρώπη ότι το πυραυλικό/ηλεοπτικό μπαράζ της Χεζμπολάχ πριν από τρεις εβδομάδες προκάλεσε σημαντικές απώλειες στους χειριστές των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών που εδρεύουν στο Gillot, το αρχηγείο της Μονάδας 8200. Ο Νετανιάχου επέβαλε εμπάργκο ειδήσεων αμέσως μετά από αυτά τα πλήγματα, γεγονός που προσθέτει αξιοπιστία στις αναφορές ότι η Χεζμπολάχ πέτυχε μια νίκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail