Ο Γερμανός καγκελάριος θέλει να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία «πιο γρήγορα»

Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler
Freepen.gr - Χρειάζεται μια νέα προσπάθεια για την προσπάθεια να τερματιστεί η διαρκής σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο ηγέτης έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF που προβλήθηκε την Κυριακή. «Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε πώς θα φτάσουμε στην ειρήνη από αυτή την κατάσταση πολέμου, και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό», δήλωσε.

Παρά την αρχική του απροθυμία να διοχετεύσει αφειδώς στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως πολλές άλλες δυτικές χώρες, το Βερολίνο έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Κιέβου εν μέσω της σύγκρουσης. Η Γερμανία έχει προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με διάφορα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης Leopard 1 και 2, καθώς και οχημάτων μάχης πεζικού Marder.

Η συζήτηση για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό έρχεται καθώς ο Σολτς συνεχίζει να παλεύει με διάφορα εσωτερικά προβλήματα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε το ZDF ξεχωριστά και αργότερα μέσα στην ημέρα, περίπου το 77% των Γερμανών τον θεωρεί αδύναμο ηγέτη, ενώ μόνο το 17% μιλάει θετικά για τις ηγετικές του ικανότητες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail