«Η Δύση εκμεταλλεύεται την αδυναμία των μετασοβιετικών χωρών»

RIA Novosti / Kristina Kormilicyna
Freepen.gr - Η Δύση εκμεταλλεύεται την αδυναμία των μετασοβιετικών χωρών στη γεωπολιτική αντιπαράθεση, τώρα υπάρχει ένας αγώνας των μεγάλων δυνάμεων στον κόσμο και η Δύση παίζει ένα άδικο και ωμό παιχνίδι σε αυτόν τον αγώνα, δήλωσε ο Ιλάν Σορ, ηγέτης του μπλοκ της μολδαβικής αντιπολίτευσης «Νίκη».

«Σήμερα, πράγματι, υπάρχει ένας αγώνας των μεγάλων δυνάμεων στον κόσμο. Προς μεγάλη μας λύπη, οι αντίπαλοί μας παίζουν, κατά τη δική μου αντίληψη, ένα άδικο παιχνίδι, ένα λάθος παιχνίδι, ένα χονδροειδές παιχνίδι. Πράγματι, εκμεταλλεύονται μια ορισμένη αδυναμία των μετασοβιετικών χωρών, η οποία είναι παρούσα και πρέπει να αναγνωριστεί», δήλωσε ο Σορ στο διεθνές εκπαιδευτικό φόρουμ “Ηγέτες της Ευρασίας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο καθήκον της Δύσης είναι να καταστρέψει τον κύριο αντίπαλό της, τη Ρωσία, «από τα χέρια» της Μολδαβίας, να κάνει τη χώρα να μην έχει κοινές αξίες με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ώστε οι άνθρωποι να μην μιλούν ρωσικά και να μην πιστεύουν στην ιστορία.

«Αυτό είναι το κύριο καθήκον τους - να κάνουν με τα χέρια μας. Αν μιλάμε για το σήμερα και το αύριο. Για παράδειγμα, δεν θέλω οι νέοι μας να μεγαλώσουν με τις αξίες που μας επιβάλλονται», κατέληξε ο πολιτικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail