Σταθερή ισορροπία ισχύος: Η Ρωσία προελαύνει, η Ουκρανία υποχωρεί

Freepen.gr - Η νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου σημαδεύτηκε από άλλο ένα μαζικό κύμα ουκρανικών επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις δυτικές περιοχές της Ρωσίας. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ουκρανικά UAV κατάφεραν να φτάσουν σε ρωσική οπίσθια στρατιωτική εγκατάσταση, γράφει το southfront.press.

Συνολικά, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 54 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πέντε περιοχές. Πιθανώς, ορισμένα από τα UAV στόχευαν τη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά αναχαιτίστηκαν στο δρόμο τους προς τη Μόσχα.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Tver. Μια αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Τόροπετς καταστράφηκε.

Με τη σειρά τους, τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι δεν σταματούν να κυνηγούν τον ουκρανικό στρατό στα μετόπισθεν. Τη νύχτα, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναφέρθηκαν σε δώδεκα περιοχές στο κέντρο και την ανατολική Ουκρανία, μεταξύ άλλων κοντά στο Κίεβο.

Η ισορροπία δυνάμεων παραμένει αμετάβλητη τόσο στον εναέριο χώρο όσο και στο έδαφος.

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν τον ρωσικό έλεγχο ενός ακόμη σημαντικού οχυρού στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ. Ρωσικές σημαίες κυματίζουν στην πόλη Ουκρανσκ, από όπου οι ουκρανικές δυνάμεις διέφυγαν πριν αποκοπεί ο τελευταίος δρόμος προς τα δυτικά. Η μάχη εκεί διήρκεσε περίπου 10 ημέρες, όταν το Ουκρανσκ περικυκλώθηκε από τρεις κατευθύνσεις και εκκαθαρίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο ρωσικός στρατός δεν χάνει χρόνο και εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Gornyak που βρίσκεται στα νότια και απέκτησε ερείσματα εκεί.

Οι υποχωρούσες ουκρανικές μονάδες αναγκάζονται τώρα να διατηρήσουν την άμυνα κατά μήκος του στρατηγικής σημασίας δρόμου προς το Κουράχοβο, που χρησιμοποιείται για τον στρατιωτικό ανεφοδιασμό ενός ευρέος μετώπου δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ντονέτσκ.

Ως αποτέλεσμα της ταχείας ρωσικής επίθεσης, το κύριο ουκρανικό προπύργιο στο Σελίντοβο, όπου έχει ήδη αρχίσει η επίθεση, απειλείται με περικύκλωση από τα νότια.

Εν τω μεταξύ, στο βόρειο πλευρό του μετώπου Pokrovsk, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στο να απωθήσουν τον εχθρό από την Grodovka. Διέσχισαν τον ποταμό Zhuravka και ήδη καταστρέφουν τις τελευταίες ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο τμήμα του οικισμού.

Στο έδαφος του Ντονμπάς, ο ουκρανικός στρατός αιμορραγεί αναζητώντας νίκες στο ρωσικό έδαφος. Αδυνατώντας να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση γύρω από την Sudzha, ουκρανικές μηχανοκίνητες ομάδες επιχειρούν επιθέσεις κοντά στη συνοριακή περιοχή Novy Put. Μέχρι στιγμής, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν ουκρανικές δυνάμεις στο χωριό Veseloe. Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να συγκεντρώσει δυνάμεις στη δασική περιοχή νότια του οικισμού, όπου αλέθονται από ρωσικά πυρά.

Οι αναφορές από τα μέτωπα υποθέτουν ότι μπορεί να ξεκινήσει άλλη μια ρωσική επίθεση στο νότιο μέτωπο του Ζαπορόζιε. Η ουκρανική διοίκηση απέσυρε πρόσφατα αρκετές εφεδρικές μονάδες από την κατεύθυνση αυτή, εγκαταλείποντας τις ελπίδες για αντεπίθεση στα νότια. Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή του Orekhov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail