Καμία προσπάθεια του Κιέβου δε φέρνει αποτελέσματα

Freepen.gr - Τη νύχτα της 10ης Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν άλλη μια μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα ρωσικά μετόπισθεν. Η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε τις επιθέσεις σε εννέα περιοχές, αναφέρει το southfront.press.

Συνολικά, καταστράφηκαν 144 ουκρανικά UAV. Το Κίεβο φέρεται να χρησιμοποίησε UAV του τύπου αεροσκάφους που ονομάζεται Luty. Τα περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στην περιοχή Μπριάνσκ, όπου καταρρίφθηκαν 72 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στόχος 20 UAV ήταν η ρωσική πρωτεύουσα. Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν δύο κτίρια κατοικιών στην αστική περιοχή Ramenskoye στα νοτιοανατολικά προάστια της Μόσχας, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Zhukovsky.

Δυστυχώς, υπήρξαν θύματα μεταξύ των πολιτών. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, μια γυναίκα σκοτώθηκε και τρία ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με διάφορους τραυματισμούς. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ουκρανικά UAVs παρεμποδίστηκαν επίσης στην περιοχή Τροΐτσκ, στα νοτιοδυτικά προάστια της Μόσχας. Ο στόχος της ουκρανικής επίθεσης θα μπορούσε να είναι το αεροδρόμιο Βνουκόβο που βρίσκεται κοντά.

13 UAVs παρεμποδίστηκαν στον εναέριο χώρο της περιοχής Τούλα. Μερικά από τα συντρίμμια έπεσαν στην επικράτεια μιας από τις τοπικές ενεργειακές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, η επιχείρηση δεν υπέστη σοβαρές ζημιές και η τεχνολογική διαδικασία δε διαταράχθηκε.

Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Μόσχα και σε άλλες περιοχές συντονίστηκαν από τον στρατό του ΝΑΤΟ. Από το πρωί, τα αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πετούσαν γύρω από τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Βοήθησαν τα ουκρανικά drones να παρακάμψουν τις ρωσικές αεροπορικές άμυνες και να φτάσουν βαθιά πίσω από τις ρωσικές γραμμές, αλλά όχι στους στόχους.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, άλλη μια μαζική επίθεση με drones στα στα ρωσικά μετόπισθεν δεν είχε σημαντικά αποτελέσματα, αλλά και πάλι οδήγησε στον θάνατο αμάχων.

Ο ρωσικός στρατός τιμωρεί τους Ουκρανούς ναζί στα μέτωπα, φθείροντας τις ουκρανικές άμυνες σε διάφορες κατευθύνσεις.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον έλεγχο τεσσάρων πόλεων που αποτελούσαν σε σημαντικά οχυρά της ουκρανικής στρατιωτικής δύναμης στο Ντονμπάς.

Μετά από παρατεταμένες σφοδρές μάχες, οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης στην Κρασνογκόροβκα. Ήταν ένα από τα τελευταία ουκρανικά οχυρά στα νοτιοδυτικά περίχωρα της αστικής συγκέντρωσης του Ντονέτσκ, το οποίο έχει εξοπλιστεί και ενισχυθεί κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφάλισαν τον έλεγχο της Γκριγκορόβκα στα βόρεια προάστια του Τσάσοβ Γιαρ. Ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να κρατήσει την άμυνα του στρατηγικά σημαντικού οικισμού, του τελευταίου προπυργίου βόρεια του καναλιού Σεβέρσκι Ντονέτς-Ντονμπάς.

Στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ, η πόλη Γκαλιτσίνωφκα, που βρίσκεται νότια του υδροηλεκτρικού φράγματος Καρλόβ, πέρασε υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.

Τελικά, ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει μια ταχεία επίθεση προς νότο, περικυκλώνοντας το ουκρανικό φρούριο του Ουγκλεντάρ. Ως αποτέλεσμα μόνο μερικών ημερών επιθέσεων, οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν από το Βοδιάνοε. Η ρωσική σημαία κυματίζει επίσης πάνω από τη νότια εγκατάσταση εξόρυξης του Ντονμπάς. Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν σε μεγάλο μέτωπο μέσα από τις στέπες υπό βαριά ρωσική πυρά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail