«Πυρηνική» απάντηση του Πούτιν στα χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας στο εσωτερικό της Ρωσίας;

Freepen.gr - Η απελπισία της Δύσης είναι πλέον σαφώς ορατή. Αφού έριξαν άλλα 700 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο μπορεί να έχουν ήδη αποφασίσει να αφήσουν το Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα βαθιά μέσα στη Ρωσία, αναφέρει το tfiglobalnews.com.

Ο Guardian ανέφερε την Τετάρτη [11/9] ότι η Βρετανία έχει ήδη δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία για τη χρήση των πυραύλων Storm Shadow.

Νωρίτερα, καμία χώρα του ΝΑΤΟ δεν ήθελε η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να εξαπολύσει πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας, κάτι που θα ενίσχυε τον ισχυρισμό τους πως δεν εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αλλά τώρα, με την απελπισία τους να πετάει στα ύψη, εξασφάλισαν επίσημα την είσοδο του ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο στις 11 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν «έδωσε την πιο ισχυρή νύξη μέχρι στιγμής» σχετικά με το να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Guardian, η απόφαση «θεωρείται ότι έχει ήδη ληφθεί κατ' ιδίαν».

Επίσης, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορούν τώρα το Ιράν για την κλιμάκωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου David Lammy, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε το Κίεβο, ισχυρίστηκε: «Ο κλιμακούμενος εδώ είναι ο [Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν. Ο Πούτιν κλιμάκωσε με την αποστολή πυραύλων από το Ιράν. Βλέπουμε ένα νέο άξονα της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας».

Έτσι, για αυτούς τους μεγάλους υποκριτές, το εμπόριο πυραύλων του Ιράν με τη Ρωσία είναι κλιμάκωση, αλλά η βοήθεια 200 δισ. δολαρίων της Δύσης προς την Ουκρανία είναι «ενδυνάμωση».

Με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να λύνουν επίσημα τα χέρια της Ουκρανίας τώρα, το Κίεβο αναμένεται να στοχεύσει βασικές τοποθεσίες, υποδομές, ενεργειακά δίκτυα βαθιά μέσα στη Ρωσία. Από την πρώτη γραμμή του μετώπου, το ΝΑΤΟ έσυρε ξαφνικά τον πόλεμο στους Ρώσους απλούς πολίτες.

Και αυτό έχει εξοργίσει τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν τα μέλη του ΝΑΤΟ να γνωρίζουν «με τι παίζουν».

Αναφέρεται πως ο Πούτιν σνόμπαρε επίσης μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ψευδοπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Μπάιντεν και του Ρώσου ηγέτη δε θα συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Είπε πως «ένα τέτοιο τηλεφώνημα δεν θα μπορούσε να βάλει τέλος σε αυτόν με κανέναν τρόπο», υποδεικνύοντας ότι ο πόλεμος έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου η διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών δεν αποτελεί ποτέ επιλογή.

Ως απάντηση στην πρόταση για πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς, ο Πούτιν αναμένεται τώρα να επισπεύσει τις αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας.

Ακόμη και στις 11 Σεπτεμβρίου, ο πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου Σεργκέι Καραγκάνοφ τόνισε πως το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας πρέπει επειγόντως να αναθεωρηθεί.

Χαρακτήρισε το υπάρχον έγγραφο «θλιβερά ξεπερασμένο» και ένα έγγραφο που δεν χρησιμεύει πλέον ως αποτελεσματικό αποτρεπτικό μέσο.

Πρότεινε: «Ο κύριος στόχος ενός δόγματος θα πρέπει να είναι να πείσει όλους τους σημερινούς και μελλοντικούς εχθρούς ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».

Αυτό ακολουθεί τα σχόλια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιούνιο πως το πυρηνικό δόγμα είναι ένα «ζωντανό εργαλείο» που θα μπορούσε να αλλάξει, ανάλογα με τα παγκόσμια γεγονότα.

Το υφιστάμενο πυρηνικό δόγμα, που εκδόθηκε από τον Πούτιν το 2020, αναφέρει ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης από εχθρό ή συμβατικής επίθεσης που απειλεί την ύπαρξη του κράτους. Ορισμένα γεράκια στον ρωσικό στρατό δεν ήταν ευχαριστημένα με αυτό και ζήτησαν να μειωθεί το όριο για την πυρηνική χρήση, προκειμένου να «αποθρασυνθούν» οι εχθροί της Ρωσίας στη Δύση.

Αλλά ο Πούτιν δεν ήθελε ποτέ να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό χαρτί σε αυτό το πεδίο μάχης, δεδομένου του αριθμού των πιθανών θανάτων που μπορεί να προκαλέσει, ειδικά για αθώους πολίτες.

Ακόμη και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα «δεν έχει καν λόγους να σκεφτεί» τη χρήση πυρηνικών όπλων, καλώντας τους Ρώσους αξιωματούχους να μην «αγγίξουν» καν το θέμα.

Αλλά τώρα, όταν το ίδιο το ΝΑΤΟ έχει θέσει άμεσα σε κίνδυνο τις ζωές των απλών Ρώσων, ο Πούτιν δεν πρόκειται να τραβήξει τις γροθιές του και να αποφύγει να το δώσει πίσω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail