Η Ρωσία μας απειλεί κυριολεκτικά με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στο Δυτικό Κόσμο δε φαίνεται να νοιάζονται

Οι Ρώσοι μόλις μας είπαν ξανά ότι ο κόσμος θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει πυρηνικό πόλεμο αν οι δυτικές δυνάμεις δεν σταματήσουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά αυτή είναι άλλη μια προειδοποίηση που έχει περάσει από το ένα αυτί στο άλλο. Οι Ρώσοι μπορούν να μιλάνε για πυρηνικό πόλεμο μέχρι να μελανιάσουν, αλλά τίποτα από όσα λένε δεν πρόκειται να περάσει, επειδή οι ηγέτες μας απλά δεν ενδιαφέρονται. Είναι απολύτως πεπεισμένοι πως οι Ρώσοι δε θα χρησιμοποιήσουν ποτέ πυρηνικά όπλα, και έτσι δεν φοβούνται να συνεχίσουν να σπρώχνουν τους Ρώσους πιο κοντά στο σημείο θραύσης. Όταν οι Ρώσοι φτάσουν τελικά στο σημείο ρήξης, τι θα κάνουν;

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παίζει αυτό το παιχνίδι εδώ και δεκαετίες και πάντα επιλέγει τα λόγια του πολύ προσεκτικά.

Έτσι, όταν αναδεικνύει δημόσια την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου, αυτό είναι πραγματικά μεγάλο θέμα. Τα παρακάτω προέρχονται από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Yahoo News με τίτλο «Η Ρωσία προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τους κινδύνους του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου»:

«Επιβεβαιώνουμε τώρα για άλλη μια φορά ότι το παιχνίδι με τη φωτιά –και είναι σαν μικρά παιδιά που παίζουν με σπίρτα– είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενήλικες θείους και τις θείες που τους έχουν εμπιστευθεί πυρηνικά όπλα στη μια ή την άλλη δυτική χώρα», είπε ο Λαβρόφ. δημοσιογράφους στη Μόσχα.

«Οι Αμερικανοί συνδέουν κατηγορηματικά τις συνομιλίες για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως κάτι που, Θεός φυλάξοι, εάν συμβεί, θα επηρεάσει αποκλειστικά την Ευρώπη», είπε ο Λαβρόφ.
Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία «διευκρινίζει» το πυρηνικό της δόγμα.

Προφανώς οι Ρώσοι δε θέλουν πυρηνικό πόλεμο.

Αλλά σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι Ρώσοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να πολεμήσουν. Σήμερα, το στρατηγικό πυρηνικό τους οπλοστάσιο και τα αντιπυραυλικά τους συστήματα είναι πολύ ανώτερα από τα δικά μας.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό.

Γράφω για αυτό εδώ και χρόνια, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στο δυτικό κόσμο δεν ενδιαφέρονται για τέτοιες προειδοποιήσεις.

Και οι Ρώσοι καταλαβαίνουν επίσης πολύ καθαρά πως όποιος χτυπήσει πρώτος θα έχει τις καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει από μια πυρηνική σύγκρουση.

Ξανά και ξανά, οι Ρώσοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα προτιμούσαν πολύ να αποφύγουν τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Αλλά οι Ρώσοι μας έχουν επίσης πει επανειλημμένα ότι αν τους πιέσουν πολύ, θα τους χρησιμοποιήσουν.

Αυτή την στιγμή, οι Ρώσοι είναι εξαιρετικά θυμωμένοι. Είδαμε περισσότερα στοιχεία για αυτό όταν εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος:
Η Ρωσία εξαπέλυσε μια «μαζική» επίθεση με πυραύλους και drone με στόχο την ενεργειακή υποδομή σε ολόκληρη την Ουκρανία στις αρχές της εβδομάδας, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση από την έναρξη του πολέμου, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Η Μόσχα το ακολούθησε έκτοτε με ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Η επίθεση της Δευτέρας, η οποία σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους και προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε πολλές πόλεις, σηματοδότησε την «πιο μαζική αεροπορική επίθεση» της Ρωσίας σε περισσότερα από δυόμισι χρόνια σύγκρουσης, σύμφωνα με τον Διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Mykola Oleshchuk.
Ο λόγος για τον οποίο οι Ρώσοι είναι τόσο θυμωμένοι οφείλεται στην αιφνιδιαστική εισβολή της Ουκρανίας στην ελαφρά κατοικημένη περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας:
Πριν από τρεις εβδομάδες, ο στρατός της Ουκρανίας ξεκίνησε μια εκπληκτική επιχείρηση για να επαναφέρει τον πόλεμο στην Ουκρανία στο έδαφος της χώρας που τον ξεκίνησε. Τρεις εβδομάδες αργότερα, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να καταλαμβάνουν εκατοντάδες μίλια εδάφους στη δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Η εισβολή είχε διάφορους στόχους: να αναγκάσει τη Ρωσία να εκτρέψει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία για να υπερασπιστεί τις πόλεις και τις πόλεις της. να καταλάβει εδάφη που θα μπορούσε αργότερα να χρησιμοποιήσει για διαπραγματευτική μόχλευση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις· και να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στο ρωσικό λαό και τους ηγέτες του ότι δεν είναι ασφαλείς από τις συνέπειες του πολέμου που ξεκίνησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από σχεδόν δυόμισι χρόνια.
Δυστυχώς για την Ουκρανία, οι Ρώσοι δε μετακίνησαν στρατεύματα από την ανατολική Ουκρανία για να υπερασπιστούν το Κουρσκ.

Αντίθετα, οι Ρώσοι συνέχισαν να προχωρούν σταθερά προς τα εμπρός στην ανατολική Ουκρανία και τώρα πλησιάζουν την πόλη-κλειδί του Ποκρόβσκ:
Και αυτό σημαίνει ότι η ανατολική επίθεση της Ρωσίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και διευρύνθηκε την Πρωτοχρονιά, συνεχίστηκε ανεμπόδιστα μέχρι τον Αύγουστο. Οι συνέπειες για την αμυντική εκστρατεία της Ουκρανίας στα ανατολικά ήταν τραγικές.

Ουσιαστικά, η Ρωσία ανταλλάσσει το Κουρσκ με τμήμα της ανατολικής Ουκρανίας. Η Ουκρανία ανταλλάσσει μέρος της ανατολής για το Κουρσκ. Το αν αξίζει και για τους δύο είναι ένα πολιτικό ερώτημα - και χωρίς εύκολη απάντηση για καμία πλευρά.

Το τύμπανο των πρόσφατων ρωσικών προελεύσεων ανατολικά του Ποκρόβσκ, βορειοδυτικά του Ντόνετσκ, θα πρέπει να ηχήσει σαν συναγερμός στο Κίεβο. Την Παρασκευή, το ρωσικό πεζικό βάδισε στη Novohrodivka, επτά μίλια ανατολικά του Pokrovsk.
Η Ουκρανία έστειλε πολλές από τις καλύτερες μονάδες της (μαζί με σημαντικό αριθμό δυτικών μισθοφόρων) στο Κουρσκ, και τόσο μεγάλο μέρος του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία υπερασπίζεται τώρα από νέους στρατεύσιμους που είναι πολύ κακώς εκπαιδευμένοι:
Καθώς το Κίεβο προσπαθεί να θριαμβεύσει για τα εδαφικά του κέρδη στο εσωτερικό της Ρωσίας, οι δυνάμεις του χάνουν έδαφος κατά μήκος των γραμμών του ανατολικού μετώπου στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές λένε ότι ο λόγος για τις απώλειες είναι οι κακώς εκπαιδευμένοι στρατιώτες καθώς πολλοί φοβούνται ακόμη και να πυροβολήσουν τα όπλα τους.

Μιλώντας στο Associated Press, ένας διοικητής τάγματος στην 47η Ταξιαρχία της Ουκρανίας είπε: «Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να πυροβολήσουν. Βλέπουν τον εχθρό στη θέση βολής σε χαρακώματα αλλά δεν ανοίγουν πυρ . … Γι' αυτό οι άντρες μας πεθαίνουν. Όταν δε χρησιμοποιούν το όπλο, είναι αναποτελεσματικοί».
Η απόφαση για εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ αποδεικνύεται μια τεράστια στρατηγική γκάφα.

Οι Ουκρανοί έχουν χάσει τεράστιο αριθμό ανδρών και οχημάτων στο Κουρσκ, αλλά δεν πρόκειται να μπορέσουν να κρατήσουν το ρωσικό έδαφος για πολύ.

Εν τω μεταξύ, το μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία κινδυνεύει να καταρρεύσει πλήρως.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky συνεχίζει να επιμένει ότι η εισβολή στο Κουρσκ είναι μέρος του «σχεδίου νίκης» του, το οποίο θα αποκαλύψει σύντομα στον Τζο Μπάιντεν:
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε πως η εισβολή των στρατευμάτων του στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας είναι μέρος ενός «σχεδίου νίκης» που θα παρουσιάσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον επόμενο μήνα.

Μιλώντας σε φόρουμ την Τρίτη, ο Πρόεδρος Ζελένσκι είπε πως η επιτυχία του σχεδίου θα εξαρτηθεί από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και από το αν οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία «ό,τι περιλαμβάνεται σε αυτό το σχέδιο ή όχι, [και] εάν θα είμαστε ελεύθεροι να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο ή όχι».

«Μπορεί να ακούγεται πολύ φιλόδοξο για κάποιους, αλλά είναι ένα σημαντικό σχέδιο για εμάς», πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα δείξει το σχέδιο και στους δύο υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ, Kamala Harris και Donald Trump.
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Ουκρανοί μπορούν να πετύχουν τη νίκη είναι να εμπλακούν άμεσα στη σύγκρουση οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής, οι Ουκρανοί δεν το έχουν καταφέρει.

Αλλά αν αυτό συμβεί κάποια στιγμή, αυτό θα μας φέρει κυριολεκτικά στο χείλος του πυρηνικού πολέμου.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πώς θα έμοιαζε στην πραγματικότητα μια πυρηνική σύγκρουση.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα Annie Jacobsen, η αρχική έκρηξη μιας πυρηνικής κεφαλής στην Ουάσιγκτον θα εξαφάνιζε αμέσως τα πάντα σε διάμετρο 9 μιλίων:
Έτσι, με μια βόμβα 1 μεγατόνου στην Ουάσιγκτον, αυτό που συμβαίνει στο πρώτο χιλιοστό του δευτερολέπτου είναι ότι αυτή η θερμοπυρηνική λάμψη επεκτείνεται σε μια μπάλα φωτιάς που είναι ένα μίλι καθαρής φωτιάς. Είναι 19 γήπεδα ποδοσφαίρου φωτιάς.

Στη συνέχεια, οι άκρες της πύρινης σφαίρας συμπιέζονται σε αυτό που ονομάζεται απότομο κύμα έκρηξης - ως πυκνό τοίχος αέρα που σπρώχνει προς τα έξω, θερίζοντας τα πάντα στο πέρασμά του τρία μίλια μακριά, προς κάθε κατεύθυνση, επειδή συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας πολλών εκατοντάδων μιλίων την ώρα.

Είναι σαν η Ουάσιγκτον να χτυπήθηκε από αστεροειδή και το κύμα που τον συνοδεύει. Όταν σκέφτεστε αυτόν τον αρχικό δακτύλιο διαμέτρου 9 μιλίων, φανταστείτε κάθε μηχανική κατασκευή - κτίρια, γέφυρες κ.λπ. - να καταρρέει.
Αυτό θα έκανε μια πυρηνική κεφαλή.

Οι Ρώσοι έχουν χιλιάδες από αυτές.

Εκατομμύρια θα πέθαιναν κατά τη διάρκεια μιας πλήρους πυρηνικής αναμέτρησης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, αλλά δισεκατομμύρια θα πέθαιναν ενδεχομένως κατά τη διάρκεια του πυρηνικού χειμώνα που θα ακολουθήσει:
Ένας πυρηνικός πόλεμος θα βύθιζε τον πλανήτη μας σε ένα βαθύ πυρηνικό χειμώνα. Στο χειρότερο σενάριο, μια πυρηνική ανταλλαγή μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας (οι οποίες μαζί διαθέτουν σχεδόν το 90% των πυρηνικών όπλων του κόσμου) θα μπορούσε να εκτοξεύσει έως και 165 εκατομμύρια τόνους (150 εκατομμύρια μετρικούς τόνους) αιθάλης στην ατμόσφαιρα της Γης, μειώνοντας τις επιφανειακές θερμοκρασίες κατά 16 βαθμούς Φαρενάιτ (9 βαθμοί Κελσίου) ενώ η παγκόσμια παραγωγή θερμίδων θα πέσει έως και 90%.
Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο.

Εάν οι ηγέτες και στις δύο πλευρές ήταν λογικοί, θα κάθονταν και θα προσπαθούσαν να συζητήσουν τα πράγματα όσο είναι ακόμα δυνατό.

Δυστυχώς, καμία πλευρά δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει σε αυτό το σημείο, και έτσι συνεχίζουμε να κινούμαστε προς το αδιανόητο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail