«Το Κίεβο πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πριν από το χειμώνα»

ΑΡ Photo / Εvgeniy Μaloletka
Freepen.gr - Θα ήταν πιο επωφελές για τις ΗΠΑ και την Ουκρανία να συμφωνήσουν να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία πριν από την έλευση του χειμώνα, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ στον Τζορτζ Γκάλογουεϊ, επικεφαλής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος.

«Υπάρχουν μόνο δύο παράθυρα ευκαιρίας για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία. Το πρώτο είναι πριν από την έναρξη του χειμώνα. Είναι τώρα που η Ουκρανία μπορεί να περιμένει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά προς το παρόν, το Κίεβο δεν είναι πολιτικά έτοιμο να δεχτεί μια τέτοια συμφωνία», δήλωσε ο Ρίτερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το Κίεβο δε συμφωνήσει να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες πριν από το τέλος του έτους, η Ουκρανία μπορεί να υποστεί κολοσσιαίες απώλειες ακόμη και πριν από την άνοιξη.

«Εάν δεν πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις, ο χειμώνας θα είναι καταστροφικός για την Ουκρανία. Θα την καταστρέψει εντελώς. Στη συνέχεια, το επόμενο παράθυρο ευκαιρίας μπορεί να ανοίξει μόνο την άνοιξη, αλλά αυτή τη φορά η Ουκρανία δε θα έχει καμία διαπραγματευτική θέση, καθώς θα είναι ήδη ηττημένη», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail