ΝΥΤ: Οι ΗΠΑ φοβούνται τη «θανατηφόρα» απάντηση της Ρωσίας σε επιθέσεις όπλων μεγάλης εμβέλειας

ΑΡ Photo/US Army/John Hamilton
Freepen.gr - Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να λάβει σοβαρά μέτρα ως απάντηση στο γεγονός πως επετράπη στην AFU να χτυπήσει το έδαφός της, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές.

«Η εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών, η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, <...> υποβάθμισε τον αντίκτυπο από τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην πορεία της σύγκρουσης, καθώς η Ουκρανία διαθέτει περιορισμένο αριθμό αυτών των όπλων και δεν είναι σαφές πόσα περισσότερα θα μπορέσουν να παράσχουν οι δυτικοί σύμμαχοι, αν μπορέσουν καθόλου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι αναλυτές είναι επίσης επιφυλακτικοί απέναντι σε μια τέτοια απόφαση λόγω της αδυναμίας υπολογισμού των συνεπειών της, δεδομένου ότι οι στενότεροι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πιστεύουν πως η απάντηση της Ρωσίας θα είναι «θανατηφόρα».

«Αυτή η κατάσταση των πραγμάτων μπορεί εν μέρει να εξηγεί γιατί ήταν τόσο δύσκολο για τον Μπάιντεν να πάρει αυτή την απόφαση και γιατί αναγκάστηκε να απαντήσει «όχι» στο αίτημα του Ζελένσκι», γράφουν οι συντάκτες του άρθρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail