Η επικαιροποίηση του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας στέλνει σαφή προειδοποίηση στη Δύση

Photo: Valery Sharifulin, TASS
Η ανικανότητα του Πούτιν να σκεφτεί στρατηγικά έφερε τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου

Βρισκόμαστε στο χείλος του πυρηνικού πολέμου εξαιτίας της επιθετικότητας της Ουάσιγκτον και της ανικανότητας του Πούτιν να σκεφτεί στρατηγικά. Παρά τη συγκρατημένη διεξαγωγή της σύγκρουσης από τον Πούτιν, η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και της ήττας. Ωστόσο, ο Πούτιν εξακολουθεί να σπρώχνει σαν να είναι αδιάφορο πότε θα τελειώσει ο πόλεμος.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Εδώ βλέπουμε για άλλη μια φορά μια μεγάλη αποτυχία στην στρατηγική σκέψη του Πούτιν. Ο Πούτιν πιστεύει ότι δεν έχει σημασία αν η Ουκρανία εγκαταλείψει τη μάχη σε ένα μήνα, τρεις μήνες ή έξι μήνες. Η Ρωσία θα επικρατήσει και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Ο Πούτιν κάνει εντελώς λάθος.

Αν ο Πούτιν προχωρούσε και τερμάτιζε τον πόλεμο, αυτό θα επηρέαζε τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο αμερικανικός λαός θα καταλάβαινε πως το καθεστώς Μπάιντεν-Χάρις και τα ψευδεπίγραφα ΜΜΕ του είπαν ψέματα και ότι ο πόλεμος είναι μια τεράστια ήττα για τις ΗΠΑ. Με το να μην προχωρήσει και να κερδίσει τη σύγκρουση, ο Πούτιν προστατεύει το αφήγημα του καθεστώτος Μπάιντεν-Χάρις περί ρωσικής ήττας, συμβάλλοντας έτσι στις πιθανότητες των Δημοκρατικών να κερδίσουν τις εκλογές.

Βοηθώντας τη Χάρις να φτάσει στο Λευκό Οίκο, ο Πούτιν θέτει τη Ρωσία σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τις ΗΠΑ/το ΝΑΤΟ. Ο Χάρις ηγείται του κόμματος του πολέμου, όχι ο Τραμπ.

Δεν είναι ρωσική νίκη να κερδίσει ο Πούτιν στο Ντονμπάς και να βρεθεί σε πόλεμο με τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.

Αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον ο Ζελένσκι, ο Ουκρανός δικτάτορας, θα κάνει την πρότασή του ότι η Ουκρανία είναι ηττημένη, εκτός αν το ΝΑΤΟ έρθει να τον σώσει. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι το ΝΑΤΟ να επεκτείνει επίσημα την ένταξη στην Ουκρανία. Ο άλλος τρόπος είναι να συμφωνήσει η Ουάσιγκτον με τον Βρετανό πρωθυπουργό και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ώστε οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να εκτοξεύουν από το ουκρανικό έδαφος πυραύλους στη Ρωσία. Καθώς ο Πούτιν έχει πει πως αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία, το ίδιο επιτυγχάνεται.

Ο Πούτιν έκανε λάθος που άφησε μια μικρή σύγκρουση να συνεχιστεί τόσο πολύ που έχει φέρει τον κόσμο στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail