Η Γερμανία λέει στην ΕΕ ότι δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες

pixabay / liggraphy
Freepen.gr - Το Βερολίνο δεν έχει άλλη επιλογή από το να ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους, καθώς οι κρατικοί και ομοσπονδιακοί πόροι έχουν «σχεδόν εξαντληθεί» για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, φέρεται να δήλωσε στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα αρχίσει και πάλι να ελέγχει τα διαβατήρια κατά μήκος των χερσαίων συνόρων, για τουλάχιστον έξι μήνες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η συμφωνία Σένγκεν.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό προσφύγων», ανέφερε ο Faeser σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία το Der Spiegel εξασφάλισε την Τετάρτη.

Η Γερμανία «φτάνει όλο και περισσότερο στα όρια του προσιτού όσον αφορά την υποδοχή, τη στέγαση και τη φροντίδα», αναφέρεται στην επιστολή, σημειώνοντας ότι οι ομοσπονδιακοί και κρατικοί πόροι έχουν «σχεδόν εξαντληθεί» και υπάρχει πραγματικός κίνδυνος «υπερφόρτωσης της κοινής πρόνοιας».

Σύμφωνα με την επιστολή, ο όγκος των «παράτυπων εισόδων» στη χώρα είναι απαράδεκτος και «ανησυχητικός», καθώς ανέρχεται σε 50.000 άτομα τους πρώτους επτά μήνες του 2024.

Ο Faeser υποστήριξε επίσης ότι «οι απειλές για τη δημόσια ασφάλεια και τάξη» απαιτούν την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, επισημαίνοντας «περιστατικά εγκλημάτων με μαχαίρι και βίαιων εγκλημάτων από πρόσφυγες». Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν τον περασμένο μήνα, σε μαχαιρώματα σε φεστιβάλ διαφορετικότητας στο Σόλινγκεν. Ο ύποπτος, ένας 26χρονος Σύρος, φέρεται να είχε ζητήσει άσυλο το 2022.

Η Γερμανία, έγραψε, ανησυχούσε για «την αυξανόμενη δυσλειτουργία του συστήματος του Δουβλίνου», του συστήματος της ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο οι αιτούντες άσυλο πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη χώρα στην οποία εισήλθαν για πρώτη φορά. Το Βερολίνο αναζητά τώρα τρόπους για να στείλει τους μετανάστες σε χώρες κατά μήκος του εξωτερικού χείλους του μπλοκ, όπως η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ρουμανία, όπου θα έπρεπε να έχουν διεκπεραιωθεί τα αιτήματά τους. Οι περισσότεροι μετανάστες από χώρες εκτός της ΕΕ έχουν επιδιώξει να καταλήξουν στη Γερμανία, λόγω των γενναιόδωρων κοινωνικών παροχών της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail