Οι ευρωπαϊκές ελίτ επιδιώκουν να επαναφέρουν το σιδηρούν παραπέτασμα, κάτι που δεν οδηγεί πουθενά - Λουκασένκο

Mikhail Metzel/Russian Presidential Press and Information Office/TASS
Freepen.gr - Η Λευκορωσία είναι ανοιχτή σε όλους όσοι έρχονται ειρηνικά και δεν καταλαβαίνει γιατί η Ευρώπη επιδιώκει να σηκώσει ξανά το σιδηρούν παραπέτασμα, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους διαφόρων εθνικοτήτων που ζουν στη δημοκρατία.

«Είμαστε απολύτως ανοιχτοί και θα παραμείνουμε ανοιχτοί σε όλους όσοι έρχονται σε εμάς με αγνά κίνητρα, με ειρήνη. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο για τους Λευκορώσους να καταλάβουν τι οδηγεί τις ευρωπαϊκές ελίτ στην επιθυμία τους να απομονωθούν και να υψώσουν ξανά το σιδηρούν παραπέτασμα», ανέφερε το πρακτορείο BelTA. «Αντιλαμβανόμενοι ότι αυτός είναι ένας δρόμος προς το πουθενά, κάνουμε απροσδόκητα αλλά φυσικά και κατανοητά βήματα ως απάντηση: ανοίγουμε τα σύνορα και απευθυνόμαστε απευθείας στους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε ο Λουκασένκο. «Ευτυχώς, μας ακούνε», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ο Λουκασένκο σημείωσε ότι κατά καιρούς φαίνεται πως οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα «αφήνουν τις αμοιβαίες διαμάχες, τις μομφές και τις κακίες τους στα συνοριακά περάσματα». «Οι εκπρόσωποι 156 εθνικοτήτων εργάζονται, δημιουργούν οικογένειες και μεγαλώνουν παιδιά στη Λευκορωσία με ειρήνη και αρμονία, στο πνεύμα της καλής γειτονίας. Όλοι τους γίνονται εδώ δικοί μας άνθρωποι, ακόμη και δικοί μου, όπως λέω συχνά - Ρώσοι, Ουκρανοί, Πολωνοί. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι πάντα», δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης.

«Δεν έχει σημασία για μένα πού γεννήθηκε κάποιος. Εκτιμώ πρώτα απ' όλα την αξιοπρέπεια, την καλοσύνη, την επιμέλεια στους ανθρώπους. Οι Λευκορώσοι στερούνται της αίσθησης εθνικής ανωτερότητας, καθώς γνωρίζουν τι σημαίνει να αγωνίζονται για τον πολιτισμό και την πίστη τους», τόνισε ο Λουκασένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail