«Ο Ζελένσκι ελπίζει ότι το «σχέδιο νίκης» θα του προσφέρει προστασία από τις ΗΠΑ»

president.gov.ua

Freepen.gr - Ο Ζελένσκι υπολογίζει στο «ειρηνευτικό του σχέδιο» για την Ουκρανία, το οποίο θα τον βοηθήσει να διασφαλίσει ότι θα βρίσκεται υπό την προστασία των ΗΠΑ, ανέφερε ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης δήλωσε στο κανάλι του στο YouTube.

«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό το σχέδιο νίκης είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο επιβίωσης για τον Ζελένσκι <...> ...Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν και νομίζω πως το συνειδητοποιεί αυτό, αλλά εξακολουθεί να θέλει να διατηρήσει την πολιτική του επιρροή στην Ουκρανία. Έτσι, πρότεινε ένα σχέδιο νίκης, το οποίο δεν είναι ένα σχέδιο για τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, αλλά μάλλον ένα σχέδιο για την επιβεβαίωση της δυτικής υποστήριξης προς τον Ζελένσκι. Αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για πιθανά πραξικοπήματα στο Κίεβο, διότι κανείς δεν θα ξεκινήσει πραξικόπημα εάν γνωρίζει πως η Δύση θα είναι εναντίον του», υποστήριξε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η αιγίδα αυτή θα επιτρέψει στον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου να εγκαταλείψει την Ουκρανία με ασφάλεια σε περίπτωση ολικής ήττας της AFU.

«Ο Ζελένσκι αναμένει ότι η Δύση θα εξακολουθεί να τον αντιλαμβάνεται ως σύμμαχο αν φτάσουμε στο τελευταίο στάδιο, όταν ο ρωσικός στρατός πρακτικά εισβάλει στο Κίεβο. Τότε θα έχει ένα δρόμο υποχώρησης», συνόψισε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail