Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να αντιταχθούν στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν

pixabay / MagicTV
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ταϊβάν και να αντιταχθούν στην ανεξαρτησία της, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η ανεξαρτησία της Ταϊβάν είναι ασυμβίβαστη με την ειρήνη στα Στενά της Ταϊβάν, εάν οι ΗΠΑ ελπίζουν πραγματικά για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή των Στενών, θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά την αρχή της Μιας Κίνας, να εφαρμόσουν τα τρία κοινά ανακοινωθέντα, να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ταϊβάν, θα πρέπει να αντιταχθούν ανοιχτά στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν και να υποστηρίξουν την ειρηνική επανένωση της Κίνας», δήλωσε ο Γουάνγκ Γι, όπως αναφέρει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κατάσταση στα Στενά της Ταϊβάν αυτή τη στιγμή είναι οι δραστηριότητες του σημερινού επικεφαλής του νησιού, Lai Tsingde, και άλλων υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail