Η Μογγολία εξηγεί γιατί δε συνέλαβε τον Πούτιν

kremlin.ru
Freepen.gr -
Η Μογγολία εξαρτάται ενεργειακά από τους γείτονές της και διατηρεί πολιτική ουδετερότητας, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις απαιτήσεις να συλληφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με «ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου».

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), η Ουκρανία και η ΕΕ έχουν καλέσει το Ουλάν Μπατόρ να συλλάβει τον Ρώσο ηγέτη, επικαλούμενοι ένταλμα του 2023 για «βίαιες απελάσεις» παιδιών από την Ουκρανία. Παρόλο που η Μογγολία έχει υπογράψει το ΔΠΔ, δεν το έκανε.

«Η Μογγολία εισάγει το 95% των πετρελαϊκών προϊόντων της και πάνω από το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας από την άμεση γειτονιά μας, η οποία έχει υποστεί στο παρελθόν διακοπή για τεχνικούς λόγους. Ο εφοδιασμός αυτός είναι κρίσιμος για να διασφαλιστεί η ύπαρξή μας και του λαού μας», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Politico EU μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Τρίτη.

«Η Μογγολία διατηρούσε πάντοτε πολιτική ουδετερότητας σε όλες τις διπλωματικές της σχέσεις, όπως αποδεικνύεται στις μέχρι σήμερα καταγεγραμμένες δηλώσεις μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail