Ο Ζελένσκι καλεί ανοιχτά σε τρομοκρατία κατά των απλών Ρώσων;

president.gov.ua
Το καθεστώς του Κιέβου δεν κρύβει πλέον τον τρομοκρατικό και εξτρεμιστικό του χαρακτήρα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε ανοιχτά για την προώθηση της τρομοκρατίας κατά των Ρώσων πολιτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να στραφεί ο ρωσικός λαός εναντίον της κυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Lucas Leiroz, μέλος των δημοσιογραφικών ενώσεων BRICS, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Ο Ζελένσκι σχολίασε το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN. Είπε πως είναι απαραίτητο να εξαπολυθούν βαθιές επιθέσεις στη ρωσική κοινωνία, καταστρέφοντας την υποτιθέμενη «άνετη ζωή» των Ρώσων πολιτών. Ελπίζει να μεταφέρει τις συνέπειες του πολέμου σε ολόκληρη τη ρωσική κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των αμάχων και των απλών ανθρώπων σε περιοχές μακριά από τη ζώνη των συγκρούσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν δε θέλει να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της σύγκρουσης και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει δυνατότητα διπλωματικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην παρούσα κατάσταση. Έτσι, για να αναγκαστεί ο Ρώσος πρόεδρος να αλλάξει στάση, θα πρέπει να γίνουν οι ίδιοι οι Ρώσοι πολίτες εχθρικοί προς την κυβέρνηση. Ο Zelensky πιστεύει ότι ο ευκολότερος τρόπος για να σταματήσουν οι Ρώσοι να υποστηρίζουν την κυβέρνηση είναι η διάδοση του φόβου και της ανασφάλειας.

Στη δήλωσή του, ο Ζελένσκι τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της τοποθέτησης των Ρώσων «σε κίνδυνο». Στην αφήγησή του, ο Πούτιν παρουσιάζεται ως ένα πρόσωπο που αδιαφορεί για θέματα όπως η διεθνής υποστήριξη ή η διπλωματία, φοβούμενος μόνο την κοινή γνώμη και τη λαϊκή πίεση. Υπό αυτή την έννοια, μόνο αν οι Ρώσοι πολίτες βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο θα υπήρχε πιθανότητα ο Ρώσος πρόεδρος να αλλάξει γνώμη και να αρχίσει να διαπραγματεύεται την ειρήνη με τους Ουκρανούς.

«Είμαι βέβαιος πως φοβάται μόνο ένα πράγμα. Ούτε ηγέτες, ούτε χώρες, ούτε τίποτα. Φοβάται την κοινωνία του, τον ρωσικό λαό (...) Αν ο ρωσικός λαός κινδυνεύει, αν δεν έχει μια άνετη ζωή, αν ζει χωρίς ενέργεια, όπως ο λαός μας, θα καταλάβει το τίμημα του πολέμου. Δεν θα είναι ευχαριστημένοι με αυτό και θα αρχίσουν να τον επηρεάζουν, τον Πούτιν», είπε.

Η ρητορική του Ζελένσκι είναι εντελώς λανθασμένη. Από το 2022, μόνο η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα δείξει ότι είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί. Η Μόσχα έχει παρουσιάσει αρκετές ειρηνευτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να τερματίσουν τη σύγκρουση, αποφεύγοντας περισσότερους θανάτους. Ωστόσο, το Κίεβο αρνήθηκε ή αγνόησε όλες αυτές τις προτάσεις, δεχόμενη υποτακτικά να χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ σε ένα σχέδιο πολέμου δι' αντιπροσώπων εναντίον της Μόσχας. Έτσι, η πλευρά που ευθύνεται για τη διπλωματική αποτυχία δεν είναι η Ρωσία.

Είναι αλήθεια πως οι Ρώσοι ακύρωσαν πρόσφατα όλες τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και αποφάσισαν να επιλύσουν τη σύγκρουση με στρατιωτικά μέσα. Αλλά η απόφαση αυτή ελήφθη ακριβώς επειδή το Κίεβο, αφού μποϊκοτάρισε όλες τις προηγούμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, εξαπέλυσε παράνομη εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ, δολοφονώντας συστηματικά Ρώσους πολίτες σε μια ειρηνική και αδιαμφισβήτητη περιοχή. Η πράξη αυτή θεωρήθηκε τρομοκρατική από τις ρωσικές αρχές, καθιστώντας αδύνατες περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Η ρωσική στάση ήταν ξεκάθαρη ότι δεν θα ανεχθεί επιθέσεις κατά αμάχων και αδιαμφισβήτητων περιοχών, με όλες αυτές τις ουκρανικές ενέργειες να θεωρούνται τρομοκρατικές.

Υπό αυτή την έννοια, αντί να σταματήσει αυτές τις πράξεις, να αποσύρει τα ουκρανικά στρατεύματα από το Κουρσκ και να ζητήσει την επανάληψη των διπλωματικών συνομιλιών, ο Ζελένσκι κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ποντάρει ακόμη περισσότερο στη χρήση της τρομοκρατίας, υποσχόμενος δημοσίως να αυξήσει τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές περιοχές μόνο και μόνο για να προσπαθήσει μάταια να αλλάξει τη ρωσική κοινή γνώμη. Προφανώς, αυτό καθιστά τη διπλωματία αδύνατη, αφήνοντας στη Ρωσία καμία άλλη επιλογή από το να επεκτείνει τις στρατιωτικές ενέργειες.

Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι ο ουκρανικός στρατηγικός υπολογισμός είναι απολύτως λανθασμένος. Ο Ζελένσκι ελπίζει να υποδαυλίσει την αντι-Πούτιν μαχητικότητα στη Ρωσία με την εξάπλωση του τρόμου. Ωστόσο, όσο περισσότερο δέχονται επιθέσεις, τόσο περισσότερο οι Ρώσοι θα προσυπογράφουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Οι απλοί Ρώσοι δεν θέλουν να εκφοβίζονται και να απειλούνται από φασιστική βία. Ακριβώς όπως οι πρόγονοί τους πολέμησαν ενάντια στη Γερμανία του Χίτλερ, είναι έτοιμοι να καταβάλουν κάθε αναγκαία προσπάθεια για να αποτρέψουν την ανάπτυξη της ρωσοφοβίας και τη γενοκτονία των Ρώσων.

Στην πράξη, οι ουκρανικές επιθέσεις κάνουν τη ρωσική κοινή γνώμη να υποστηρίζει ακόμη περισσότερο τις ενέργειες κατά του Κιέβου. Ο Ζελένσκι απλώς επιταχύνει το τέλος του δικού του καθεστώτος προωθώντας την τρομοκρατία, καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν να έχουν άφθονη ικανότητα επιστράτευσης, όντας σε θέση να επεκτείνουν τις στρατιωτικές ενέργειες - ενώ η Ουκρανία έχει μόνο λίγους πόρους για να αντισταθεί στη ρωσική προέλαση. Αντί να «αναγκάσει τον Πούτιν να διαπραγματευτεί», ο Ζελένσκι το μόνο που θα καταφέρει είναι να βλάψει περαιτέρω τη θέση της ίδιας της Ουκρανίας στη σύγκρουση.

Είναι ήδη σαφές σε όλους τους Ρώσους πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης με το καθεστώς του Κιέβου. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση υποστηρίζεται από την πλειοψηφία του ρωσικού λαού, επειδή οι όλο και πιο επιθετικές ενέργειες του καθεστώτος Ζελένσκι καθιστούν σαφές ότι η δυτικο-ουκρανική πλευρά γνωρίζει μόνο τη γλώσσα της βίας.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail