Ο Μακρόν ζητά νέα παγκόσμια τάξη

Thibault Camus / Pool via AP Photo
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση για μεταρρύθμιση της σημερινής «άδικης» παγκόσμιας τάξης, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συνυπάρχουν πιο ειρηνικά.

Περιέγραψε το όραμά του την Κυριακή στο πλαίσιο της διεθνούς συγκέντρωσης «Imagining Peace» στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίες πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες.

Μιλώντας ενώπιον της καθολικής κοινότητας του Sant'Egidio, ο Μακρόν είπε: «Πρέπει να έχουμε αρκετή φαντασία για να σκεφτούμε την ειρήνη του αύριο, μια ειρήνη στην Ευρώπη με νέα μορφή».

Εάν η ευρωπαϊκή ήπειρος πρόκειται να γίνει πιο σταθερή, όλοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι «δεν είναι ούτε εντελώς η ΕΕ, ούτε αποφασιστικά το ΝΑΤΟ», δήλωσε.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε μια νέα μορφή οργάνωσης της Ευρώπης και να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη Ρωσία» μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail