Μπορείτε να μετρήσετε την υγεία μιας κοινωνίας από το πώς αντιμετωπίζει τους πολεμοκάπηλους και τους φιλειρηνιστές της

Μπορείς να καταλάβεις πολλά για την υγεία μιας κοινωνίας από το πώς αντιμετωπίζει τους πολεμοκάπηλους και τους φιλειρηνιστές της.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com.au / Παρουσίαση Freepen.gr

Όταν εκείνοι που πιέζουν για πόλεμο αναδεικνύονται σε εξέχουσες θέσεις στην κυβέρνηση και στα μέσα ενημέρωσης, ενώ εκείνοι που πιέζουν για ειρήνη συκοφαντούνται ως αντισημίτες και Ρώσοι πράκτορες, τότε ξέρεις ότι ζεις σε έναν πολιτισμό με άγρια δυσλειτουργία.

Όταν οι πολιτικοί που προωθούν τα συμφέροντα των διαχειριστών των αυτοκρατοριών και των κερδοσκόπων του πολέμου εκτοξεύονται στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης, ενώ όσοι προωθούν τα συμφέροντα των θυμάτων του πολέμου και των απλών ανθρώπων κάνουν έφοδο στα σπίτια τους και οι συσκευές τους κατάσχονται από την αστυνομία στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών νόμων, ξέρετε ότι ζείτε σε μια βαθιά άρρωστη κοινωνία.

Όταν εκείνοι που περνούν τη ζωή τους προωθώντας τη μαζική στρατιωτική σφαγή με κάθε ευκαιρία ανταμείβονται με αξιοσέβαστες και προσοδοφόρες καριέρες ειδήμονα, ενώ εκείνοι που ζητούν τον τερματισμό της μαζικής στρατιωτικής σφαγής υποβιβάζουν την επιρροή τους σε ολοένα και πιο περιθωριοποιημένες διαδικτυακές πλατφόρμες, ξέρεις ότι ζεις σε δυστοπία.

Ο πόλεμος είναι το πιο τρελό πράγμα που κάνουν οι άνθρωποι. Το πιο καταστροφικό. Το πιο τραυματικό. Το πιο αποσταθεροποιητικό. Το λιγότερο βιώσιμο. Το λιγότερο ηθικά υπερασπίσιμο. Το λιγότερο ευνοϊκό για την ανθρώπινη ευημερία. Προωθείται από τους χειρότερους ανάμεσά μας και αντιτίθεται από τους καλύτερους.

Σε μια υγιή κοινωνία, εκείνοι που αφοσιώνονται στο έργο να διαλύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με στρατιωτικά εκρηκτικά θα λοιδορούνταν ως τέρατα και θα φυλακίζονταν για την υγεία της συλλογικότητας. Στην κοινωνία μας αυτό θεωρείται ως μια απολύτως νόμιμη πορεία καριέρας, από την οποία κάποιος μπορεί να κερδίσει ένα πολύ άνετο εισόδημα.

Σε μια υγιή κοινωνία, μόνο εκείνοι που προωθούν τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων και απορρίπτουν την επιρροή των κακόβουλων χειραγωγών θα ανέβαιναν ποτέ σε θέσεις ηγεσίας. Στην κοινωνία μας, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα περάσετε τη ζωή σας στη διαρκή αφάνεια.

Αυτό είναι που οι ισχυροί χειραγωγοί μάς έχουν εξαπατήσει επιτυχώς ώστε να το αποδεχτούμε ως φυσιολογικό. Αυτή είναι η παραφροσύνη που η προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η κυρίαρχη κουλτούρα-κατασκευή μας έχουν πείσει να θεωρούμε ότι είναι εντάξει. Αλλά δεν είναι εντάξει. Είναι τόσο μακριά από το εντάξει όσο τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να είναι εντάξει.

Και τώρα είμαστε εδώ, με τα μάτια μας γεμάτα γενοκτονία στο προσκήνιο και μια διαφαινόμενη παγκόσμια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικά οπλισμένων κρατών στο παρασκήνιο, με εκείνους που το καταγγέλλουν αυτό να φωνάζουν και να φιμώνονται, ενώ εκείνοι που το υποστηρίζουν γίνονται εκατομμυριούχοι και πρόεδροι.

Δεν υπάρχει κανένα μέρος αυτού του γεγονότος που να είναι αποδεκτό. Κάθε πτυχή αυτού του πολιτισμού είναι ένα φρικιαστικό έκτρωμα. Πρέπει να ξυπνήσουμε για το τι συμβαίνει και πρέπει να βρούμε κάποιον τρόπο να απομακρύνουμε από την εξουσία τους ανθρώπους που μας έβαλαν σε αυτή την τροχιά.

Όσο οποιοδήποτε μέρος αυτού του εφιάλτη φαίνεται ωραίο και φυσιολογικό στους περισσότερους ανθρώπους, δεν έχουμε καμία πιθανότητα για έναν υγιή κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail