Γερμανία: Οι ελεγκτές τρένων καλούνται να μην ελέγχουν τα εισιτήρια των αλλοδαπών για να διατηρήσουν την ηρεμία

pixabay / marvinw04
Freepen.gr - Στους Γερμανούς ελεγκτές τρένων στο κρατίδιο της Θουριγγίας δόθηκε η άδεια να μην ελέγχουν τα εισιτήρια των αλλοδαπών επιβατών μετά την αύξηση της απειλητικής συμπεριφοράς των αιτούντων άσυλο προς το προσωπικό.

Η εφημερίδα Thüringer Allgemeine ανέφερε την Κυριακή πως το σιδηροδρομικό προσωπικό ενημερώθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να αποφορτίσει τους ενοχλητικούς ταξιδιώτες, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά θα τους δώσει ελεύθερη διέξοδο στις μετακινήσεις τους.

Με τη γερμανική εφημερίδα είχε επικοινωνήσει ένα παντρεμένο ζευγάρι που ταξίδεψε πρόσφατα με το τρένο Süd-Thüringen-Bahn και παρατήρησε πως σε όσους θεωρούσαν ότι ήταν αλλοδαποί δεν ελέγχονταν τα εισιτήριά τους, ενώ οι Γερμανοί επιβάτες εξακολουθούσαν να ελέγχονται εξονυχιστικά.

Μετά από επικοινωνία με τον πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών, ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε τον ισχυρισμό και υποστήριξε πως τα εισιτήρια είχαν πιθανότατα ελεγχθεί πριν το ζευγάρι επιβιβαστεί στο τρένο.

Ωστόσο, κατόπιν περαιτέρω ερωτήσεων, η σιδηροδρομική εταιρεία παραδέχθηκε ότι οι ελεγκτές έχουν τη διακριτική ευχέρεια να μην απαιτούν να δουν έγκυρα εισιτήρια για να ταξιδέψουν, εάν θεωρούν πως η κατάσταση κινδυνεύει να κλιμακωθεί και αισθάνονται ότι απειλούνται ή εκφοβίζονται.

Η ίδια σιδηροδρομική εταιρεία έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο όταν το συμβούλιο εργαζομένων της διαμαρτυρήθηκε με επιστολή προς τον αριστερό υπουργό-πρόεδρο της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελοου για τη συμπεριφορά των αλλοδαπών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail