Η Χεζμπολάχ λέει ότι «όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεπεραστεί» και θα υπάρξει μια καταστροφική απάντηση στην «κήρυξη πολέμου» του Ισραήλ

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι εκεί έξω δεν φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, παρακολουθούμε την ιστορία στα σκαριά. Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ προετοιμάζονται και οι δύο για μια τελική αναμέτρηση εδώ και πολλά χρόνια, και τώρα είμαστε εδώ. Έχω την αίσθηση ότι και οι δύο πλευρές έχουν περισσότερες εκπλήξεις στα μανίκια τους, και τους επόμενους μήνες θα γίνουμε μάρτυρες πραγμάτων που δεν έχουμε ξαναδεί. Φυσικά δεν έχουμε ξαναδεί χιλιάδες τηλεειδοποιητές και γουόκι-τόκι να εκρήγνυνται ξαφνικά. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφωνήθηκε την Πέμπτη [19/9], ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε δημόσια πως «όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεπεραστεί από τον εχθρό»:

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ καταδίκασε το Ισραήλ μετά την έκρηξη χιλιάδων τηλεειδοποιητών και ραδιοτηλεφώνων σε διάστημα δύο ημερών, λέγοντας ότι «όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεπεραστεί από τον εχθρό» και πως οι φονικές επιθέσεις «αξίζουν απάντηση».
Ο Νασράλα είπε επίσης ότι αυτό που είδαμε αυτή την εβδομάδα ήταν μια «κήρυξη πολέμου» από το Ισραήλ:
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κήρυξε τις επιθέσεις αιφνιδιαστικής τηλεειδοποίησης και ασυρμάτων του Ισραήλ ως «κήρυξη πολέμου» και τόλμησε το εβραϊκό κράτος να εισβάλει στον Λίβανο. Καθώς μιλούσε, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τα προπύργια της τρομοκρατικής ομάδας.

Σε τηλεοπτική ομιλία την Πέμπτη, ο Νασράλα αναγνώρισε ότι η Χεζμπολάχ «δέχθηκε ένα βαρύ, οδυνηρό πλήγμα», λέγοντας πως η απόφαση του Ισραήλ να πυροδοτήσει δεκάδες τηλεειδοποιητές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ισοδυναμούσε με «μεγάλη επίθεση» που δε θα μείνει αναπάντητη.

«Αυτές οι σφαγές ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου ή κήρυξη πολέμου», είπε ο Νασράλα, υποσχόμενος «μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης».
Ακούγεται σαν να λέει πως το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ βρίσκονται πλέον επίσημα σε πόλεμο.

Και φυσικά αυτό θα ήταν μια ακριβής εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης.

Καθώς ο Νασράλα εκφωνούσε την ομιλία του, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούσαν αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο και μαχητικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό:
Το Ισραήλ εξαπέλυσε ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, λίγες στιγμές πριν ο αρχηγός της μαχητικής οργάνωσης πει πως δύο ημέρες εξουθενωτικών επιθέσεων στα μέλη της ισοδυναμούσαν με κήρυξη πολέμου.

Τα χτυπήματα την Πέμπτη ήταν πιο εκτεταμένα από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες και είχαν προγραμματιστεί να συμπέσουν με μια τηλεοπτική ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο οποίος απευθυνόταν σε ένα κύμα εκρήξεων μηχανισμών ενώπιον των στελεχών που σοκαρίστηκαν από το μέγεθος της επίθεσης. Ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Βηρυτό, σπάζοντας το φράγμα του ήχου όπως έκαναν επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να εκφοβίσουν την ομάδα.
Πιστεύει ο Nasrallah ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να κερδίσει τον επερχόμενο πόλεμο;

Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το Ισραήλ έχει δυνατότητες που η πλευρά του δεν έχει.

Μόλις οι ισραηλινές δυνάμεις εισέλθουν στο νότιο Λίβανο, δεν θα υπάρχει γυρισμός και τεράστιος αριθμός ανθρώπων θα πεθάνει.

Αυτή την στιγμή, επιπλέον ισραηλινές μονάδες βρίσκονται καθ' οδόν προς τα βόρεια σύνορα
Σε μια δήλωση την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant είπε ότι το «κέντρο βάρους» στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς μετακινείται βόρεια προς τον Λίβανο. Είπε πως περισσότερες στρατιωτικές μονάδες και πόροι αποστέλλονται στα σύνορα.

«Δεν είναι η Χαμάς – έχουμε να κάνουμε με κάτι διαφορετικό και πρέπει να προετοιμαστούμε αναλόγως», είπε.
Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξακολουθεί να πιέζει για ειρήνη, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και τα τσιράκια του είναι εξαιρετικά ανίκανοι.

Και η Χεζμπολάχ έχει ήδη δηλώσει πως δε θα υπάρξει ειρήνη όσο ο Ισραηλινός Στρατός πολεμά στη Γάζα. Την Πέμπτη, η Χεζμπολάχ συνέχισε να πλήττει στόχους στο βόρειο Ισραήλ:
Η ισχυρή μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν συνέχισε να χτυπά αυτό που αποκάλεσε στρατιωτικούς στόχους στο βόρειο Ισραήλ την Πέμπτη, αφού χιλιάδες μέλη της τραυματίστηκαν και αρκετοί σκοτώθηκαν σε μια προφανή ισραηλινή επιχείρηση χρησιμοποιώντας εκρήξεις τηλεειδοποίησης και άλλες συσκευές επικοινωνίας. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι πλήττουν στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο «για να υποβαθμίσουν τις τρομοκρατικές δυνατότητες και τις υποδομές της Χεζμπολάχ».

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ έχει μετατρέψει τον νότιο Λίβανο σε ζώνη μάχης. Για δεκαετίες, η Χεζμπολάχ εξοπλίζει σπίτια αμάχων, έχει σκάψει σήραγγες κάτω από αυτά και χρησιμοποίησε τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι IDF. «Οι IDF επιχειρούν για να φέρουν ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ, προκειμένου να επιτρέψουν την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους, καθώς και για την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων».
Σε απάντηση, οι IDF έπληξαν περισσότερους από 100 εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ. Οι αεροπορικές επιδρομές που είδαμε το απόγευμα της Πέμπτης αποκαλούνται «μερικές από τις πιο έντονες» που έχουμε δει μέχρι στιγμής:
Το Ισραήλ πραγματοποίησε δεκάδες χτυπήματα την Πέμπτη σε όλο το νότιο Λίβανο, σε αυτό που λιβανικές πηγές ασφαλείας είπαν ότι ήταν μερικοί από τους πιο έντονους βομβαρδισμούς από τότε που η Χεζμπολάχ άρχισε καθημερινές διασυνοριακές επιθέσεις σε βόρειες κοινότητες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Ο στρατός είπε ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν πάνω από 100 εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο που ήταν προετοιμασμένοι για άμεσες επιθέσεις στο Ισραήλ. Είπε πως συνολικά, οι εκτοξευτές περιελάμβαναν περίπου 1.000 βαρέλια εκτόξευσης.
Αυτό θα τελειώσει πολύ άσχημα.

Αλλά οι περισσότεροι το γνωρίζετε ήδη.

Υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που ήθελα να αναφέρω.

Πρώτον, αναφέρεται ότι οι τηλεειδοποιητές και τα γουόκι-τάκι που εξερράγησαν αυτή την εβδομάδα κατασκευάστηκαν στην πραγματικότητα από εταιρείες βιτρίνα που είχαν δημιουργήσει οι Ισραηλινοί:
Η ισραηλινή μυστική υπηρεσία δεν παρενέβη απλώς στους θανατηφόρους τηλεειδοποιητές της Χεζμπολάχ - τους κατασκεύασε από την αρχή, έχοντας δημιουργήσει έναν περίπλοκο ιστό εταιρειών βιτρίνας σε όλη την Ευρώπη, όπως ισχυρίστηκε σήμερα.

Αρχικά υπήρχε η υποψία ότι η Μοσάντ είχε καταφέρει να αναχαιτίσει και να τοποθετήσει μικροσκοπικές βόμβες σε ένα φορτίο τηλεειδοποιητών που κατευθυνόταν προς την υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική ομάδα στον Λίβανο, αφού χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και δεκάδες σκοτώθηκαν.

Τώρα, όμως, φαίνεται πως οι Ισραηλινοί δημιούργησαν εταιρείες σε όλη την Ευρώπη για να κατασκευάσουν οι ίδιοι τους τηλεειδοποιητές, ενσωματώνοντας μικρές ποσότητες εκρηκτικού PETN μέσα, έτοιμες να εκραγούν από ένα κωδικοποιημένο μήνυμα.
Συγκεκριμένα, οι New York Times μας λένε ότι οι τηλεειδοποιητές που εξερράγησαν προέρχονταν από μια ουγγρική εταιρεία που είχε δημιουργηθεί σκόπιμα για να πουλήσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό στη Χεζμπολάχ
Μια έκθεση την Πέμπτη υποστήριξε ότι μια ουγγρική εταιρεία που προμήθευε προφανώς τηλεειδοποιητές που χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ ιδρύθηκε κρυφά από Ισραηλινούς κατασκόπους ως μέρος μιας επιχείρησης ευρείας κλίμακας που φάνηκε να κορυφώθηκε αυτή την εβδομάδα όταν οι συσκευές εξερράγησαν, σκοτώνοντας αρκετούς και ακρωτηριάζοντας χιλιάδες στελέχη της Χεζμπολάχ και άλλους στο Λίβανο και τη Συρία.
Οι New York Times ισχυρίστηκαν ότι αντί να καταφέρνει απλώς να παραβιάσει τις συσκευές σε κάποιο στάδιο της παραγωγής ή της διανομής τους, το Ισραήλ στην πραγματικότητα «τις κατασκεύασε ως μέρος ενός περίτεχνου τεχνάσματος».

Από την άλλη πλευρά, οι Ιρανοί προφανώς προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλους κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους:
Το Ιράν σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και τον διευθυντή της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, ανακοίνωσε η Shin Bet, σε συνεργασία με την αστυνομία την Πέμπτη.

Οι προσπάθειές της ήταν ιδιαίτερα έντονες μετά τη δολοφονία του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου, την οποία ο μεγαλύτερος κόσμος έχει αποδώσει στη Μοσάντ. Ωστόσο, το Ισραήλ φρόντισε να μην πάρει τα εύσημα.

Επιπλέον, η Ισλαμική Δημοκρατία, σε ένα κάπως πιο ασαφές επίπεδο, διερεύνησε τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Naftali Bennett και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων της άμυνας του Ισραήλ.
Η πιο ανησυχητική συνωμοσία φέρεται να αφορούσε έναν Ισραηλινό επιχειρηματία που στην πραγματικότητα εισήχθη λαθραία στο Ιράν σε πολλές περιπτώσεις:
Ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας εισήχθη λαθραία στο Ιράν για να σχεδιάσει τη δολοφονία του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλων ανώτατων ισραηλινών αξιωματούχων, δήλωσαν αστυνομικοί και αξιωματούχοι πληροφοριών την Πέμπτη, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων σχετικά με τις επιθέσεις με Δούρειο Ίππο αυτή την εβδομάδα που σκότωσαν δεκάδες μαχητές της Χεζμπολάχ και πολίτες στο Λίβανο και τραυματίστηκαν χιλιάδες ακόμη.
Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας ήθελε ένα εκατομμύριο δολάρια προκαταβολικά για να βοηθήσει να σκοτώσει τον Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους, αλλά έλαβε μόνο 5.000 ευρώ πριν τελικά συλληφθεί
Ο ύποπτος μεταφέρθηκε λαθραία δύο φορές στο Ιράν από την Τουρκία για να συναντηθεί με αξιωματούχους των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ανέφερε η ισραηλινή δήλωση. Ζήτησε 1 εκατομμύριο δολάρια προκαταβολικά για να βοηθήσει στη δολοφονία στόχων όπως ο Νετανιάχου, ο Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant και ο επικεφαλής της Shin Bet Ronen Bar – αλλά έλαβε ασήμαντα 5.000 ευρώ για τον κόπο του πριν τον συλλάβει η ισραηλινή αστυνομία τον περασμένο μήνα.
Γινόμαστε μάρτυρες ακραίου χάους στη Μέση Ανατολή, αλλά αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή.

Μόλις οι ισραηλινές δυνάμεις εισέλθουν στο νότιο Λίβανο, τα γεγονότα θα εξελιχθούν πολύ γρήγορα.

Πολλοί θα επευφημήσουν το θάνατο και την καταστροφή, αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι πρέπει να θρηνούμε για κάθε πολύτιμη ψυχή που περνά στην αιωνιότητα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει διέξοδος τώρα.

Ο πόλεμος είναι εδώ και σύντομα θα κλιμακωθεί σε ένα επίπεδο που θα συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail