Νέα μέτωπα ξεκινούν στην Ουκρανία

Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να σταματήσουν να υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα, ενώ η ουκρανική προπαγάνδα και τα ΜΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι δεν υπάρχουν στρατηγικές απειλές για την Ουκρανία και ότι το Κίεβο κερδίζει τον πόλεμο, γράφει το southfront.press.

Το φρούριο του Ουγκλεντάρ βρίσκεται ήδη σε επιχειρησιακή περικύκλωση. Οι τελευταίοι δρόμοι προς την πόλη κόπηκαν από τα προελαύνοντα ρωσικά στρατεύματα. Οι Ρώσοι προελαύνουν ήδη στους δρόμους. Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τον πληθυσμό, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης στράφηκαν στην αγαπημένη τους τακτική. Αναφέρουν, επικαλούμενα το Ινστιτούτο για τη μελέτη του πολέμου, ότι το Ουγκλεντάρ δεν είναι σημαντικός κόμβος εφοδιασμού. Έτσι το φρούριο μετατρέπεται σε άχρηστο οικισμό.

Οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν αποκλειστεί στο Ugledar ζήτησαν την εκκένωση, αλλά η ασφαλής απομάκρυνση δεν είναι πλέον δυνατή. Ο τελευταίος δρόμος τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο πυρός και οι ρωσικές δυνάμεις εξορύσσουν εξ αποστάσεως όλες τις οδούς διαφυγής μέσω των πεδίων. Ταυτόχρονα, ένα ρωσικό προγεφύρωμα αναπτύσσεται δυτικά του Ugledar στη βόρεια όχθη του τοπικού ποταμού Kashlagach.

Η στρατηγική κρίση της ουκρανικής άμυνας βαθαίνει προς την κατεύθυνση του Ποκρόβσκ. Στο νότιο πλευρό, ο ρωσικός στρατός επεκτείνει ταχύτατα τη ζώνη ελέγχου του γύρω από το απελευθερωμένο Ουκρανσκ, αλέθοντας τις ουκρανικές δυνάμεις σε ένα καζάνι δυτικά του Nevelskoe. Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Selidovo, ενώ οι μάχες πλησιάζουν στο Mirnograd. Πρόκειται για δύο κύρια ουκρανικά προπύργια με στόχο την επιβράδυνση της ρωσικής επίθεσης στο Ποκρόβσκ.

Νέες γραμμές μετώπου αρχίζουν να κινούνται στο Ντονμπάς. Ο ρωσικός στρατός προχώρησε προς την κατεύθυνση Krasny Liman, απωθώντας τον ουκρανικό στρατό από τους τελευταίους οικισμούς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν επιθετικές επιχειρήσεις σε ένα ευρύ μέτωπο κατά μήκος του δρόμου Svatovo-Kremennaya. Λίγο μετά την απελευθέρωση της Makeevka, το χωριό Nevskoe περιήλθε υπό ρωσικό έλεγχο. Οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν επίσης την επιχείρηση εκκαθάρισης και κατέλαβαν ένα σημαντικό προπύργιο της χαράδρας Zhuravka, η οποία έχει μήκος έως και 10 χιλιόμετρα και εκτείνεται νοτιοανατολικά του χωριού. Η χαράδρα μετατράπηκε σε αιματηρό πεδίο μάχης όπου συνεχίστηκαν σκληρές μάχες για μήνες.

Η ρωσική προέλαση επιτρέπει την καταστροφή του ουκρανικού προγεφυρώματος στην ανατολική όχθη του ποταμού Ζέρεμπετς. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να διατηρούν την άμυνα στα νότια στη γραμμή Terny-Torskoe, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αυξήσει την πίεσή τους στην περιοχή και επεκτείνουν τον έλεγχο της ζώνης τους γύρω από τους οικισμούς. Η ουκρανική άμυνα στην περιοχή περιπλέκεται από το ανάγλυφο του εδάφους και την ανάγκη μεταφοράς δυνάμεων διαμέσου του ποταμού υπό ρωσικά πυρά.

Αλεσμένες στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ και υποχωρώντας στα μέτωπα του Ντονμπάς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν αντεπιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές του Χάρκοβο, όπου η ρωσική επίθεση ανεστάλη. Σύμφωνα με αναφορές του μετώπου, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο των ερειπίων του εργοστασίου αδρανών υλικών που βρίσκεται στη ρωσική όχθη στο Βόλτσανσκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail