Η επιστροφή στη Ρωσία είναι ανέφικτη για τις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες - κορυφαίος αξιωματούχος

Sputnik / Evgeny Biyatov
Freepen.gr - Οι δυτικές μάρκες αυτοκινήτων που εγκατέλειψαν τη ρωσική αγορά μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι απίθανο να μπορέσουν να επιστρέψουν στο μέλλον, παρά τη διατήρηση των επιλογών επαναγοράς, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντένις Μαντούροφ.

Η γερμανική Mercedes, η γαλλική Renault και η ιαπωνική Nissan εγκατέλειψαν τη Ρωσία το 2022, αφού οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλες χώρες ξεκίνησαν μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κυρώσεων κατά της Μόσχας. Αν και τα περιουσιακά στοιχεία πωλήθηκαν σε ρωσικές εταιρείες ή μεταβιβάστηκαν στην κυβέρνηση, οι συμβάσεις περιλάμβαναν ρήτρα επαναγοράς, η οποία δίνει στις εταιρείες το δικαίωμα να επιστρέψουν στη χώρα και να διεκδικήσουν τις δραστηριότητές της στο μέλλον.

Ωστόσο, τις θέσεις τους έχουν ήδη καταλάβει άλλοι κατασκευαστές, σύμφωνα με τον Μαντούροφ, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου.

«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απλώς έφυγαν τρέχοντας, χτυπώντας την πόρτα. Ναι, έχουν επιλογές επαναγοράς, αλλά αμφιβάλλω πολύ ότι η επιστροφή είναι ρεαλιστική και εφικτή. Οι [εταιρείες] που τους αντικατέστησαν έχουν προσφέρει... πολύ πιο ευνοϊκούς όρους», δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Vedomosti την Τρίτη.

Ο Μαντούροφ μίλησε στο μέσο μετά το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF) της περασμένης εβδομάδας στο Βλαδιβοστόκ, το οποίο φιλοξένησε αντιπροσωπείες υψηλού προφίλ από χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

* πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail