Μπορούμε να εμπιστευτούμε το μέλλον αυτής της χώρας σε πολιτικούς που κάνουν συνεχώς τούμπες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πάρουν ψήφους;

Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε κάποιον που θα πει κυριολεκτικά οτιδήποτε για να εκλεγεί; Οι ψηφοφόροι ανέχονται ένα ορισμένο επίπεδο ασυνέπειας στους πολιτικούς μας, αλλά η Kamala Harris πηγαίνει τα πράγματα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί. Αποκηρύσσει μια ολόκληρη σειρά ακροαριστερών θέσεων στις οποίες πίστευε βαθιά στο παρελθόν, και προσπαθεί να μας πείσει όλους πως είναι τώρα μια «μετριοπαθής» που έχει βαθιά επαφή με αυτό που πραγματικά θέλει ο αμερικανικός λαός.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δώσε μου ένα λεπτό.

Δεν τη νοιάζει τι πραγματικά θέλει ο αμερικανικός λαός.

Το μόνο που τη νοιάζει είναι να εκλεγεί.

Αυτή την εβδομάδα, μια δημοσίευση του Axios που ισχυρίζεται ότι η Kamala Harris δεσμεύεται «να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τον τοίχο κατά μήκος των νότιων συνόρων» έχει τραβήξει την προσοχή:
Εάν εκλεγεί πρόεδρος, η Καμάλα Χάρις δεσμεύεται να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τον τοίχο κατά μήκος των νότιων συνόρων - ένα έργο που κάποτε ήταν αντίθετη και αποκάλεσε «αντιαμερικανικό» κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ.
Όποιος έχει κοινή λογική συνειδητοποιεί ότι η Καμάλα Χάρις δεν ενδιαφέρεται να ξοδέψει χρήματα σε αυτόν τον τοίχο.

Στην πραγματικότητα, κάποτε αποκάλεσε αυτόν τον τοίχο «αντιαμερικανικό» και «μεσαιωνικό έργο ματαιοδοξίας»:
Η Χάρις το χαρακτήρισε τότε «πρότζεκτ μεσαιωνικής ματαιοδοξίας» του Τραμπ και «αντιαμερικανικό» σε μια ανάρτηση του 2018 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης ανάρτησε το 2020 ότι «το τείχος των συνόρων του Τραμπ είναι μια πλήρης σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων και δεν θα μας κάνει πιο ασφαλείς».
Αλλά αυτή την στιγμή η μετανάστευση είναι ένα θέμα που την πληγώνει πραγματικά, και έτσι πρέπει να φαίνεται πως θέλει να κάνει κάτι γι' αυτό.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί που αντιλαμβάνονται αυτό το προφανές τέχνασμα για να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους. Εδώ είναι μόνο ένα παράδειγμα:
Νόμιζα ότι διάβαζα έναν τίτλο από το The Babylon Bee όταν είδα την Τρίτη πως η Αντιπρόεδρος Kamala Harris θέλει τώρα να χτίσει το τείχος στα σύνορα.

Αλλά δεν ήταν σάτιρα.

Αντίθετα, η υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές των Δημοκρατικών αποφάσισε ότι υποστηρίζει μια από τις υπογραφές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – και μια που περιφρονείται από τους προοδευτικούς.
Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν είναι το μόνο θέμα για το οποίο η Καμάλα Χάρις έχει αλλάξει ρητορική.

Όταν ήταν υποψήφιος για πρόεδρος το 2020, η Kamala Harris ήθελε να απαγορεύσει το fracking, αλλά τώρα είναι υπέρ του:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαι υπέρ της απαγόρευσης του fracking, έχω ιστορικό να εργάζομαι σε αυτό το θέμα», είπε η Χάρις το 2020.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έχουν χρησιμοποιήσει τα προηγούμενα σχόλιά της για το θέμα για να την κατακεραυνώσουν σε πολλές προεκλογικές διαφημίσεις από τότε που ξεκίνησε την εκστρατεία της το 2024.

Αλλά οι αξιωματούχοι της εκστρατείας για την υποψήφια των Δημοκρατικών λένε τώρα ότι η Χάρις δεν θα απαγορεύσει το fracking εάν εκλεγεί πρόεδρος.

Όταν ήταν υποψήφια για την προεδρία το 2020, η Kamala Harris ήθελε να βάλει όλους τους Αμερικανούς στο Medicare, αλλά τώρα είναι ενάντια σε αυτό:
Η Χάρις δημοσίευσε ένα σχέδιο για το «Medicare for All» κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της το 2019, γράφοντας ότι στόχος της ήταν «να τερματίσει αυτές τις παράλογες επιθέσεις στο Obamacare» και ότι πιστεύει ότι «η υγειονομική περίθαλψη πρέπει να είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο μόνο για όσους μπορούν το αντέξουν οικονομικά. Γι' αυτό χρειαζόμαστε το Medicare for All."

«Η ιδέα είναι πως όλοι έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Και δεν χρειάζεται να περάσετε από τη διαδικασία να περάσετε από μια ασφαλιστική εταιρεία, να σας δώσει έγκριση, να περάσετε από τη γραφειοκρατία όλη την καθυστέρηση που μπορεί να απαιτήσει. Ας το εξαλείψουμε αυτό», έγραψε ο Χάρις το 2019.
Όταν ήταν υποψήφιος για πρόεδρος το 2020, η Kamala Harris πρότεινε ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα επαναγοράς για όλα τα ημιαυτόματα τουφέκια, αλλά τώρα δεν το υποστηρίζει πια:
Η Χάρις ενέκρινε ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα επαναγοράς για ημιαυτόματα τουφέκια κατά την πρώτη της προεδρική εκστρατεία.

«Πρέπει να έχουμε ένα πρόγραμμα επαναγοράς και υποστηρίζω ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα επαναγοράς όπλων», είπε η Χάρις στο Φόρουμ Ασφάλειας Όπλων του MSNBC τον Οκτώβριο του 2019. «Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια [όπλα επίθεσης], ορισμένοι υπολογίζουν έως και 10 εκατομμύρια, και θα έχουμε μια έξυπνη δημόσια πολιτική που θα είναι να απομακρύνουμε αυτούς από τους δρόμους, αλλά να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο».
Ό,τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει εκλογές, αυτό θα κάνει.

Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε κάποιον τέτοιο;

Φυσικά και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν υπήρξε ακριβώς υπόδειγμα συνέπειας.

Ας είμαστε απόλυτα ειλικρινείς σε αυτό.

Από τις τελευταίες εκλογές, η θέση του για τις αμβλώσεις έχει αλλάξει δραματικά:
Το σοκ δεν έχει ξεφύγει για τους υποστηρικτές της ζωής, οι οποίοι συνεχίζουν να παρακολουθούν με απογοήτευση τον Ντόναλντ Τραμπ και τον καθολικό αντιπρόεδρό του, γερουσιαστή JD Vance (Ρ-Οχάιο), που φαίνεται να αποκηρύσσουν δημόσια χρόνια συντηρητικών αρχών για το αγέννητο. Οι αντιδράσεις εξακολουθούν να ξεχειλίζουν στο tweet του πρώην προέδρου ότι η κυβέρνησή του θα ήταν «υπέροχη» για τα «αναπαραγωγικά δικαιώματα», ένας ευφημισμός για τις αμβλώσεις που πολλοί θεωρούν ως μια καταστροφική παράδοση από μόνη της. Θα ήταν ένα πράγμα, έγραψαν οι συντάκτες του National Review, «ένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για εθνικό αξίωμα να πει ότι ένας ομοσπονδιακός νόμος κατά των αμβλώσεων είναι ανέφικτος, ή ακόμη και ανεπιθύμητος», δεδομένων της τρέχουσας πολιτικής πραγματικότητας. Αλλά σε αυτό το σημείο, συνεχίζουν, «οι ισόβιοι πρέπει να αναρωτηθούν αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των μερών για την άμβλωση».

Φυσικά, όπως γνωρίζουν οι βετεράνοι του κινήματος, τα προειδοποιητικά σημάδια εμφανίστηκαν πολύ πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών του Ιουλίου , όταν ο εσωτερικός κύκλος του Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι η άμβλωση δεν θα ήταν πλέον θέμα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά μια πολιτική ταλαιπωρία που ο πρώην πρόεδρος θα προσπαθούσε να αποφύγει πάση θυσία. Η πλατφόρμα του κόμματος που ακολούθησε ενίσχυσε αυτούς τους φόβους, καταστρέφοντας παραγράφους του οράματος και των αξιών υπέρ της ζωής σε αντάλλαγμα για τέσσερις προτάσεις που υποσχέθηκαν απλώς να «αντιταχθούν στις καθυστερημένες αμβλώσεις» και να υποστηρίξουν τις μητέρες.
Ο Τραμπ αντιλαμβάνεται ότι οι περισσότεροι υπέρμαχοι της ζωής θα τον ψηφίσουν ό,τι και να γίνει, και γι' αυτό προσπαθεί να κερδίσει περισσότερους ανθρώπους στη μέση.

Όμως, όπως έχω προειδοποιήσει ξανά και ξανά τους αναγνώστες μου, αν δεν τερματίσουμε τις αμβλώσεις, δε θα έχουμε χώρα.

Συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι μια εποχή που οι πολιτικοί σε σφιχτές κούρσες σε όλο το έθνος είναι απολύτως απελπισμένοι να κερδίσουν ψήφους.

Την Παρασκευή, μάθαμε πως η Καμάλα Χάρις όντως πρόσφερε στον Κορνέλ Γουέστ δουλειά στη διοίκησή της, αν αυτός αποχωρούσε από τον αγώνα:
Ο ανεξάρτητος αριστερός υποψήφιος για την προεδρία Δρ. Κορνέλ Γουέστ είπε την Παρασκευή ότι η εκστρατεία της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις του πρόσφερε δουλειά στην πιθανή κυβέρνησή της και να πληρώσει τα χρέη της προεκλογικής του εκστρατείας, εάν αποχωρήσει από την κούρσα του 2024.

Ο Γουέστ έκανε την εκπληκτική κατηγορία μετά το κλείσιμο του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, σε μια συνέντευξη με τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Τζόρνταν Τσάριτον στο podcast του Status Coup News.
Κάτι τέτοιο πρέπει να είναι παράνομο.

Δυστυχώς, η διαφθορά έχει εδραιωθεί βαθιά στο σύστημά μας και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές διαιρέσεις σε αυτή τη χώρα συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο βαθιές. Απλά δείτε τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης:
Οι προεδρικές εκλογές του 2024 είναι προ των πυλών — και νεαροί υπάλληλοι απειλούν να παραιτηθούν εάν τα αφεντικά τους εκφράσουν μια πολιτική πεποίθηση με την οποία διαφωνούν.

Στην πραγματικότητα, μια νέα δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι κάτω των 35 ετών λένε πως θα εγκατέλειπαν μια δουλειά λόγω πολιτικών διαφορών στην εργασία.

Σε μια εποχή πόλωσης, οι Αμερικανοί έχουν διακόψει τους δεσμούς τους με συντρόφους, φίλους, ακόμη και μέλη της οικογένειας λόγω πολιτικών διαφωνιών, αλλά τώρα φαίνεται ότι είναι πρόθυμοι να αφήσουν πίσω τους ένα μισθό.
Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Σε όλη την Αμερική, οι Δημοκρατικοί μισούν βαθιά τους Ρεπουμπλικάνους και οι Ρεπουμπλικάνοι μισούν βαθιά τους Δημοκρατικούς.

Χωρίς αμφιβολία, δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε σε όλα.

Αλλά δεν πρέπει να μισούμε ο ένας τον άλλον.

Αν δεν μπορούμε να μάθουμε πώς να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, τελικά θα καταναλωθούμε από το μίσος μας, και αυτή είναι η αλήθεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail