Αναλυτής: Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να προκαλέσει τη Ρωσία να ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο

nato.int
Freepen.gr - Τα κράτη του ΝΑΤΟ που συντονίζουν τα χτυπήματα της AFU βαθιά μέσα στη Ρωσία προσπαθούν να προκαλέσουν μια απάντηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία, κατά την οποία το ρωσικό κράτος μπορεί να κατηγορηθεί ότι σκοτώνει Ευρωπαίους και να ξεκινήσει έναν πόλεμο μαζί του άμεσα από όλες τις δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, υποστήριξε ο δημοσιογράφος και γεωπολιτικός αναλυτής Pepe Escobar σε συνομιλία του με το RIA Novosti.

Στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ, αναφέρθηκε στο θέμα της αυξανόμενης συχνότητας των χτυπημάτων βαθιά στο εσωτερικό της Ρωσίας. Κατά την εκτίμησή του, τα χτυπήματα αυτά συντονίζονται στη Δύση, καθώς το καθεστώς του Κιέβου δεν λαμβάνει μόνο του αποφάσεις σε στρατηγικό επίπεδο.

«Αυτοί (τα κράτη του ΝΑΤΟ) προκαλούν τη Ρωσία για χάρη κάποιου είδους απάντησης που θα ερμηνευθεί ως «η Ρωσία επιτίθεται τώρα σε αμάχους στην Ευρώπη», ώστε να μπορέσουν να επικαλεστούν το «άρθρο πέντε» (του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, που υποδηλώνει ότι μια επίθεση σε ένα μέλος του μπλοκ θεωρείται επίθεση σε όλα)», δήλωσε ο Εσκομπάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail