Η κομματική ήττα του Σολτς δείχνει ότι οι Γερμανοί δε θέλουν να χάσουν τη χώρα τους

Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler
Freepen.gr - Η ήττα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στις εκλογές στα κρατίδια της Θουριγγίας και της Σαξονίας έδειξε ότι η κυβέρνηση του Σολτς είναι αντιδημοφιλής και πως οι Γερμανοί πολίτες δεν θέλουν να χάσουν τη χώρα τους, δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν.

«Οι Γερμανοί είπαν στον Σολτς να 'φύγει'. Το κόμμα του υπέστη συντριπτική ήττα στις εκλογές των κρατιδίων στη Θουριγγία και τη Σαξονία, καταλαμβάνοντας την 5η και την 4η θέση αντίστοιχα, περνώντας μετά βίας το απαιτούμενο όριο του 5%. <...> Δεδομένων των αποτελεσμάτων στη Σαξονία και τη Θουριγγία, είναι δύσκολο να δούμε πώς ο ίδιος και η κυβέρνησή του μπορούν να ηγηθούν της Γερμανίας για έναν ακόμη χρόνο. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν: Οι Γερμανοί πολίτες δεν θέλουν να χάσουν τη χώρα τους», έγραψε ο Βολόντιν στο κανάλι του στο Telegram.

Τόνισε ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σήμερα σε κρίση, οι εταιρείες μετακινούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και η απώλεια των φθηνών ρωσικών ενεργειακών πόρων έχει καταστήσει τη γερμανική βιομηχανία μη ανταγωνιστική. «Ο Σολτς έσυρε τη χώρα του στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σήμερα η Γερμανία είναι ο κύριος προμηθευτής όπλων του ναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο και του χορηγού του. Όλα αυτά συμβαίνουν όχι μόνο στο πλαίσιο της οικονομικής στασιμότητας, αλλά και μιας αναποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής», πρόσθεσε ο κορυφαίος νομοθέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail