Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί πορτοφολάδες στη Θήρα

Συνελήφθησαν το (Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024) το μεσημέρι στη Θήρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, δύο αλλοδαποί ηλικίας 50 και 56 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 το πρωί, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό πολιτών στην περιοχή της Οίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν πορτοφόλι από αλλοδαπό.

Όπως προέκυψε, από τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποδόμηση της παραβατικής τους συμπεριφοράς, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή, έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε χώρους που συνωστίζονταν τουρίστες.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας εξακριβώθηκε ότι αφαίρεσαν ακόμη ένα πορτοφόλι με χρήματα από αλλοδαπή γυναικά, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση Β’ Αυτόφωρου Μονομελές Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης ενός έτους και ένα μήνα, για υπόθεση κλοπής.

Επιπλέον, κατά την προσαγωγή τους ο 50χρονος κατείχε και υπέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας, το οποίο κατασχέθηκε.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα χρηματικά ποσά 795 € και 2.091 $.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail