Η κατεστραμμένη από την κρίση αμερικανική αυτοκρατορία θέλει να πάρει τον κόσμο μαζί της στις πυρηνικές φλόγες

Photo: SCF
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτοπροσδιορίζονται με όρους μηδενικού αθροίσματος. Ο εθνικός τους μύθος - ας παραδεχτούμε για λίγο την εξωφρενική αλαζονεία - είναι ότι είναι ένα εξαιρετικό έθνος στην ιστορία του κόσμου. Υποτίθεται πως είναι ο αναντικατάστατος ηγέτης του «ελεύθερου κόσμου», ένα υπόδειγμα δημοκρατικής αρετής και διαθέτει την πιο ισχυρή και καλοπροαίρετη στρατιωτική δύναμη που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ευτυχώς, πολλοί αξιοπρεπείς Αμερικανοί πολίτες γνωρίζουν ότι πρόκειται για προπαγανδιστικές ανοησίες. Παρόλα αυτά, η πολιτική τάξη και τα εφησυχασμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως την υπέρτατη μοναδική δύναμη του κόσμου. Όλα τα άλλα έθνη πρέπει να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν τον τέλειο ηγεμόνα.

Εκεί βρίσκεται μια μοιραία αντίφαση. Αυτός ο αβάσιμος ορισμός είναι απαραίτητος για τη δικαιολόγηση των υποτιθέμενων προνομίων της. Και όμως, με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανεχθούν καμία πραγματική ισότητα ή αμοιβαίο σεβασμό που είναι απαραίτητοι για ειρηνικές πολυμερείς σχέσεις. Πρέπει να είναι το κορυφαίο σκυλί - με κάθε κόστος. Αυτός είναι ο ορισμός του ιμπεριαλισμού. Τα συνακόλουθα είναι η επιθετικότητα, η πολεμικότητα, η ανομία και η διπροσωπία - φυσικά, όλα κρυμμένα με απίστευτα ενάρετη ρητορική, ή εν ολίγοις, προπαγάνδα. Οι λεγόμενοι σύμμαχοι είναι απλώς υποτακτικοί λειτουργοί για την ενίσχυση των αμερικανικών παγκόσμιων φιλοδοξιών.

Ως εκ τούτου, όταν ο πραγματικός κόσμος δεν ταιριάζει με τις μυθικές αντιλήψεις των ΗΠΑ, υπάρχει κατά συνέπεια μια αναπόφευκτη υπαρξιακή κρίση. Οι απαιτήσεις μηδενικού αθροίσματος και παντοδυναμίας της επίδοξης ηγεμονίας δεν είναι εφικτές. Σε αυτή την κατάσταση, η ηγεμονική δύναμη συμπεριφέρεται όπως ένας μεθυσμένος σε ένα μπαρ που του αρνούνται άλλο ένα ποτό. Το χάος και η βία είναι σχεδόν αναπόφευκτα.

Ο αμερικανικός ναρκισσισμός αρνείται ότι οι ΗΠΑ είναι μια αυτοκρατορία. Προτιμά να προσποιείται πως η δύναμή της είναι καλοήθης και πάντα μεγαλοπρεπής. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτή τη ματαιοδοξία. Οι ΗΠΑ είναι μια αυτοκρατορία με στρατιωτικές φρουρές διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίζουν την επιβολή των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων τους κάτω από την κάννη ενός όπλου. Κανένα έθνος δεν έχει διεξάγει τόσους πολέμους όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες στα 248 χρόνια της ιστορίας τους.

Η εκμετάλλευση των συμμάχων τους και του υπόλοιπου κόσμου με οικονομική μόχλευση μέσω του αυθαίρετα διορισμένου δολαρίου ως το κύριο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα είναι ένας άλλος μηχανισμός εξαναγκασμού και νεοαποικιακής αρπαγής των πόρων άλλων εθνών.

Ωστόσο, όλη αυτή η αμερικανική προσποίηση και αυταπάτη της απόλυτης ισχύος φτάνει σε ένα ανατριχιαστικό, ολέθριο τέλος. Η αυτοκρατορία κατακερματίζεται και αποτυγχάνει. Και αυτό παρουσιάζει μια επικίνδυνη υπαρξιακή κρίση.

Υπάρχουν άφθονα σημάδια της συντριβής. Το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ αυτή την εβδομάδα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας αποδεικνύει και πάλι ότι αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος στον οποίο η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης βρίσκεται στην Ευρασία και στον Παγκόσμιο Νότο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους δεν είναι πλέον η οικονομική δύναμη που ήταν κάποτε. Υπάρχει μια τεκτονική μετατόπιση μακριά από τον μειοψηφικό δυτικό έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία είναι από μόνη της μια ευπρόσδεκτη κατεύθυνση για μια πιο δίκαιη και ειρηνική διεθνή τάξη.

Η πλειονότητα των παγκόσμιων εθνών αγνόησε τις εριστικές απαιτήσεις για κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την κλίκα που είναι γνωστή ως Συλλογική Δύση. Κάθε μέρα βλέπουμε τη διάβρωση του υποτιθέμενου ηθικού κύρους της Δύσης. Αυτή η παραδοχή ήταν πάντα μια νεοαποικιοκρατική έπαρση. Όλο και περισσότερο, ο κόσμος μπορεί να δει ότι ο δυτικός αυτοκράτορας δεν έχει ρούχα. Αυτό που φαίνεται όλο και περισσότερο είναι η γυμνή άσχημη αλήθεια της αμερικανικής και δυτικής εκμετάλλευσης και κατάχρησης του υπόλοιπου πλανήτη για τους εγωιστικούς τους σκοπούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή την εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις κυρώσεις κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης με το παράλογο πρόσχημα ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Η υποκρισία των Ηνωμένων Πολιτειών -που είναι ασύγκριτη στις μαζικές παρεμβάσεις και το σαμποτάζ των εθνών- είναι κατάφωρα εμφανής στον κόσμο. Η επίθεση κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και των ανεξάρτητων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης δεν αφορά την υποτιθέμενη ρωσική ανάμειξη. Πρόκειται για την προσπάθεια των ηγετών των ΗΠΑ να αποτρέψουν την αυξανόμενη συνειδητοποίηση σε όλο τον κόσμο της άθλιας διπλωματίας και της ανομίας τους. Με άλλα λόγια, οι αρχές των ΗΠΑ και της Δύσης καταρρέουν ανεπανόρθωτα και εκτίθενται για τις άχρηστες αξιώσεις τους.

Η συνεχιζόμενη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα που υποστηρίζεται από τη Δύση έχει κάνει πολλά για να αποκαλύψει την αποτρόπαια πραγματικότητα της δυτικής εξουσίας.

Υπήρξε μια εποχή που οι ΗΠΑ και οι δυτικοί υποτελείς τους μπορούσαν να υπαγορεύουν όρους και να χρησιμοποιούν στρατιωτική και οικονομική δύναμη για να επιβάλλουν τους στόχους και τις επιθυμίες τους. Όχι πια και αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι της μοιραίας δομικής αδυναμίας του ιμπεριαλιστικού άξονα των ΗΠΑ και της Δύσης υπό την ηγεσία τους.

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι λακέδες τους νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να υποτάξουν τη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις. Η εκστρατεία οικονομικού πολέμου απέτυχε παταγωδώς. Η οικονομία της Ρωσίας προχωρά δυναμικά με τις νέες αγορές της Ευρασίας και του Παγκόσμιου Νότου. Δεν είναι η Ρωσία που έχει απομονωθεί και αποδυναμωθεί. Παραδόξως, είναι οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές οικονομίες που υποφέρουν από τις δικές τους μηχανορραφίες. Οι Ευρωπαίοι είναι ιδιαίτερα θλιβεροί. Οι προδότες πολιτικοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολούθησαν δουλοπρεπώς την αμερικανική ατζέντα της εχθρότητας απέναντι στη Ρωσία - και τώρα οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί πληρώνουν ένα οδυνηρό τίμημα με όρους πολιτικής αναταραχής και οικονομικής ύφεσης. Οι αναφορές αυτής της εβδομάδας για το αναμενόμενο κλείσιμο της Volkswagen στη Γερμανία λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους αποτελούν την επιτομή της καταδικασμένης μοίρας της Ευρώπης ως πιστού συνεργάτη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Ένα άλλο σημάδι ιστορικής αποτυχίας είναι η καταστροφή του πολέμου αντιπροσώπων στην Ουκρανία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας. Η Ουκρανία έχει καταστραφεί σε αυτό που έχει γίνει ο μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίθεση στο Κουρσκ που ξεκίνησε πριν από τέσσερις εβδομάδες με τον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ είναι ένα αδιέξοδο για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους χορηγούς του καθεστώτος του Κιέβου. Ο χαοτικός ανασχηματισμός του καθεστώτος του Κιέβου αυτή την εβδομάδα μιλάει για την απελπισία, όπως και η ραγδαία κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές αντιλήψεις περί πρόκλησης στρατηγικής ήττας στη Ρωσία μέσω του πολέμου δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία είναι πλέον πικρή στάχτη στο στόμα των αμερικανών αυτοκρατορικών ηγετών.

Αυτό μας φέρνει στις αναφορές αυτής της εβδομάδας πως η κυβέρνηση Μπάιντεν σκέφτεται μια ακόμη απερίσκεπτη κλιμάκωση του πολέμου δι' αντιπροσώπων. Αναφέρθηκε ότι η Ουάσινγκτον πρόκειται να εγκρίνει την προμήθεια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς JASSM. Δυνητικά, αυτοί οι stealth πύραυλοι cruise που εκτοξεύονται από αεροσκάφη έχουν εμβέλεια να πλήξουν τη Μόσχα από τον ουκρανικό εναέριο χώρο. Έτσι, η σκάλα της κλιμάκωσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συνεχίζει να ανεβαίνει. Προηγουμένως, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενέκριναν τους πυραύλους cruise HIMARS, ATACMS, Storm Shadow και SCALP και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Αν η Ουάσινγκτον προχωρήσει και δώσει το πράσινο φως για το όπλο JASSM, τότε αυτό είναι ενδεχομένως η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ γνωρίζουν το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας και ως εκ τούτου δεν πρέπει να παίζουν με τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, σχολίασε πως η Ρωσία δε βλέπει κανένα όριο στην κλιμάκωση των ΗΠΑ. Αυτός είναι εν μέρει και ο λόγος για τον οποίο ο Πούτιν, μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, ειρωνεύτηκε χαριτολογώντας την επιλογή του Αμερικανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές ως άσχετη. Δεν έχει σχεδόν καμία σημασία ποιος βρίσκεται στον Λευκό Οίκο. Η αμερικανική αυτοκρατορία βρίσκεται σε κατάσταση συντριβής. Η παράλογη απερισκεψία της απέναντι στη Ρωσία (και την Κίνα) είναι σύμπτωμα ενός ψυχωτικού πυρομανή που είναι έτοιμος να τα κάψει όλα επειδή μια υπαρξιακή κρίση έχει χτυπήσει σε τοίχο.

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η αλήθεια είναι ότι μόνο η τρομερή δύναμη πυρός της Ρωσίας και της Κίνας διατηρεί την ειρήνη απέναντι στην εγκληματική επιθετικότητα των ΗΠΑ. Αυτό δεν θα το διαβάσετε στους New York Times, στον Guardian, στο CNN, στο BBC κ.ο.κ.. Αλλά αυτή είναι η πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί η μυθολογία των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης δεν τολμούν να θίξουν την κραυγαλέα αντίφαση ότι οι δήθεν ευγενείς ΗΠΑ και η Βρετανία νίκησαν τη ναζιστική Γερμανία, αλλά σήμερα χρηματοδοτούν ναζιστές εναντίον της Ρωσίας. Η αλήθεια αυτής της φαινομενικής αντίφασης είναι ότι αυτές οι δυτικές αυτοκρατορικές δυνάμεις βοήθησαν κρυφά στην οικοδόμηση της ναζιστικής Γερμανίας τη δεκαετία του 1930 με σκοπό την κατάκτηση της Σοβιετικής Ένωσης. Τελικά υποχρεώθηκαν να λάβουν μέρος σε αυτόν τον πόλεμο και να εξουδετερώσουν τον ναζιστικό πληρεξούσιο τους όταν το σχέδιο καταστροφής της Σοβιετικής Ένωσης ανατράπηκε.

Το αποκορύφωμα του πολεμοκάπηλου δυτικού ιμπεριαλισμού υφίσταται και πάλι, 80 χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν οι ψυχοπαθείς ηγέτες των ΗΠΑ και οι δυτικοί ιμπεριαλιστές πληρεξούσιοι τους μπορούν με κάποιο τρόπο να αφοπλιστούν και να ηττηθούν χωρίς να υποκινήσουν μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή, τότε, κατά ειρωνικό τρόπο, ένας καλύτερος, δικαιότερος και πιο ειρηνικός κόσμος γνέφει. Αυτή είναι η απόλυτη καταδίκη της παγκόσμιας ασθένειας που είναι γνωστή ως δυτικός ιμπεριαλισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail