Η Δύση παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας ενόψει των εκλογών

Sputnik / Viktor Tolochko
Freepen.gr - Η παρέμβαση των δυτικών χωρών στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας ενόψει των προεδρικών εκλογών «δεν έχει απλώς διευθετηθεί, αλλά συνεχίζεται», δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Maxim Ryzhenkov.

«Θα σας πω ότι δεν είναι απλώς παγιωμένο, αλλά συνεχίζεται. Έτσι ξεκίνησε κάποτε, όταν ο Αλεξάντερ Γκριγκόριεβιτς Λουκασένο εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της χώρας μας, όταν προσπάθησαν να τον υποτάξουν για να επιλύσει εκείνα τα ζητήματα για τα οποία ενδιαφερόταν η Δύση», δήλωσε ο Ryzhenkov.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία είναι προγραμματισμένες για το 2025. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας, οι προσπάθειες επηρεασμού των εγχώριων πολιτικών διεργασιών «συνεχίζονται ακόμη», ενώ η αρχή του απαράδεκτου της παρέμβασης στις υποθέσεις άλλων κρατών «αναφέρεται ρητά στα θεμελιώδη έγγραφα του ΟΗΕ».

«Αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα παραδείγματα όπου, και πάλι, αυτοί οι μηχανισμοί που έχουν θεσπιστεί δεν λειτουργούν. Τίποτα πιο απλό. Ένα κράτος αναπτύσσεται, εκλέγει πρόεδρο, ακολουθεί το δικό του δρόμο, έχει αύξηση του ΑΕΠ κάθε χρόνο, η ευημερία των πολιτών αυξάνεται, ζει ειρηνικά και αναπτύσσεται σταθερά για 30 χρόνια, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για πολλά κράτη γύρω, τα οποία έχουν περάσει από πολλούς κλυδωνισμούς - πολέμους, συγκρούσεις, εσωτερικές κοινωνικές αναταραχές. Εμείς δεν τα είχαμε αυτά», δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail