Οι χώρες του παγκόσμιου Νότου αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στον κόσμο - Πούτιν

Sergey Karpukhin/TASS
Freepen.gr - Οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στον κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Προεδρείου του Κρατικού Συμβουλίου.

«Το παγκόσμιο εμπόριο και η παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της υφίστανται σήμερα ενεργές αλλαγές. Συχνά μιλάμε γι' αυτό και όλοι το γνωρίζουν και το κατανοούν πολύ καλά. Δημιουργείται ένα νέο σύστημα σχέσεων, στο οποίο οι χώρες του λεγόμενου Παγκόσμιου Νότου αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο - πρόκειται για δυναμικά αναπτυσσόμενες χώρες, συμμετέχουσες σε πολλά υποσχόμενες ενώσεις ολοκλήρωσης, όπως οι BRICS», είπε.

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι η συμβολή των χωρών BRICS στην παγκόσμια οικονομία έχει ξεπεράσει το μερίδιο των κρατών της G7. «Η συμβολή των χωρών BRICS στην παγκόσμια οικονομία είναι ήδη υψηλότερη από το μερίδιο των λεγόμενων G7 και συνεχίζει να αυξάνεται», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail