Το καθεστώς του Κιέβου ανακατεύει το υπουργικό συμβούλιο όπως τις καρέκλες στον Τιτανικό

Photo: Public domain
Δεκάδες υπουργοί και ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ενόψει ενός χαοτικού ανασχηματισμού. Η πολιτική αναταραχή είναι συγκρίσιμη με τη χαοτική υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Μεταξύ αυτών που πέφτουν με το σπαθί τους είναι ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba, ο οποίος, μετά τον ονομαστικό πρόεδρο Volodimir Zelensky, ήταν το πιο αναγνωρίσιμο διεθνώς πρόσωπο του καθεστώτος. Ο Κουλέμπα και ο Ζελένσκι ήταν κάτι σαν δίδυμο νούμερο, που περιφερόταν σε όλο τον κόσμο με κακεντρέχεια και αχόρταγη εκλιπαρώντας για περισσότερη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

Οι μαζικές παραιτήσεις είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι το καθεστώς που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και ήρθε στην εξουσία πριν από 10 χρόνια με ένα πραξικόπημα που οργάνωσε η CIA γνωρίζει πως οι μέρες του είναι μετρημένες. Ο Ζελένσκι, προς το παρόν, εξακολουθεί να κρατάει το προεδρικό αξίωμα παρόλο που η εκλογική του εντολή έληξε τον Μάιο. Μπορεί να παρομοιαστεί με τον καπετάνιο του καταδικασμένου Τιτανικού.

Όλος αυτός ο κατακερματισμός του καθεστώτος έρχεται την ώρα που η εισβολή στο Κουρσκ ξεφουσκώνει ως ένα αποτυχημένο στοίχημα.

Επισήμως, η διασυνοριακή επίθεση στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου είχε στόχο να αποσπάσει την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή Ντονμπάς στην πρώην ανατολική Ουκρανία. Το ξέσπασμα του Κουρσκ φάνηκε να έχει αρχική επιτυχία και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκστασιασμένα το υποτιθέμενο πλήγμα στο ρωσικό ηθικό.

Τέσσερις εβδομάδες μετά, ωστόσο, το στοίχημα αποδεικνύεται ένα άγρια χαμένο στοίχημα. Οι ρωσικές δυνάμεις δεν εκτρέπονται και κινούνται ακόμη πιο γρήγορα για να παραμερίσουν τις ουκρανικές άμυνες στο Ντονμπάς. Ακόμη και δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές παραδέχονται ότι η εισβολή στο Κουρσκ γύρισε μπούμερανγκ για το καθεστώς του Κιέβου, καθώς επιτάχυνε πολύ ευρύτερες ρωσικές προόδους στην Ουκρανία.

Όσον αφορά τον θύλακα του Κουρσκ που κατέχουν επί του παρόντος οι ουκρανικές δυνάμεις, ο ρωσικός στρατός πλήττει με σφοδρή δύναμη πυρός τους κρατούντες. Τα ουκρανικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι τους από το ΝΑΤΟ έχουν αποκοπεί από το να πραγματοποιήσουν μια απόδραση. Η Ρωσία δεν αντέδρασε βιαστικά στην εισβολή στο Κουρσκ. Διατήρησε την εστίασή της στο μεγαλύτερο βραβείο της κατάληψης ολόκληρου του Ντονμπάς, το οποίο ιστορικά ήταν πάντα μέρος της Ρωσίας, όπως και η Κριμαία.

Διατάσσοντας την επίθεση στο Κουρσκ, το καθεστώς του Κιέβου και οι χειριστές του στο ΝΑΤΟ υπερέβαλαν σοβαρά τα όριά τους. Από στρατηγική στρατιωτική άποψη, ήταν μια καταστροφή. Οι επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα του καθεστώτος είναι τόσο άσχημες, που μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν ο «επίσημος» στόχος της φαινομενικής εκτροπής των ρωσικών δυνάμεων ήταν στην πραγματικότητα ο πραγματικός στόχος.

Η επιχείρηση στο Κουρσκ μπορεί να είχε πιο μοχθηρά κίνητρα. Πρώτα απ' όλα, όπως ειλικρινά θέτει ο εξόριστος της ρωσικής αντιπολίτευσης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, η επίθεση αποσκοπούσε στο να δείξει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και το Κρεμλίνο μπλόφαραν σχετικά με τις κόκκινες γραμμές.

Εάν η Ρωσία δεν ανταπέδιδε άμεσα αντίποινα κατά των χωρών του ΝΑΤΟ χτυπώντας τα εδάφη τους, τότε αυτό θα αποτελούσε δικαίωση του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών μυστικών χειριστών του στις συνεχείς παραινέσεις τους προς τις δυτικές δυνάμεις να μην φοβούνται την κλιμάκωση κατά της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι, ο Κουλέμπα και οι φιλοπόλεμοι υποστηρικτές του ΝΑΤΟ έχουν συνεχώς καλέσει τις δυτικές κυβερνήσεις να προμηθεύσουν όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς και να δώσουν την άδεια να χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μόσχας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήταν επιφυλακτικοί στην έγκριση πυραυλικών χτυπημάτων μεγαλύτερου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας υπό τον φόβο κλιμάκωσης σε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.

Εξάλλου, το ρωσικό δόγμα πυρηνικής άμυνας, το οποίο αναθεωρείται επί του παρόντος στο πλαίσιο του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος απειλών, αναφέρει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η εθνική της ασφάλεια απειληθεί υπαρξιακά ακόμη και από συμβατικά στρατιωτικά όπλα.

Με την εξαπόλυση στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τη χρήση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά αμάχων στο Κουρσκ, ο στόχος ήταν να προκληθεί η Ρωσία να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ. Είναι ενδεικτικό πως τα στελέχη του καθεστώτος του Κιέβου φαίνεται να απολαμβάνουν να λένε στα μέσα ενημέρωσης ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ είχαν εμπλακεί στην υλοποίηση της επίθεσης. Αυτή η ενοχοποίηση της δυτικής εμπλοκής φαίνεται πως είχε επίσης υπολογιστεί για να υποκινήσει τη Μόσχα να προβεί σε αντίποινα.

Το ζητούμενο ήταν να καταδειχθεί απερίσκεπτα ότι η Ρωσία φαίνεται να μην έχει αποτελεσματικές κόκκινες γραμμές. Εμφανίζοντας τον Πούτιν και το Κρεμλίνο ως άδεια δοχεία που εκστομίζουν κόκκινες γραμμές, ο επιθυμητός σκοπός ήταν να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ώστε να προχωρήσουν σε μια πλήρη επίθεση κατά της Ρωσίας.

Τέτοια είναι η απελπισία του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών χειριστών του. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τον χερσαίο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Γνωρίζουν ότι το Ντονμπάς θα καταληφθεί τελικά πλήρως από τη Ρωσία. Ήξεραν ότι το ξέσπασμα του Κουρσκ δεν θα άλλαζε την πορεία του πολέμου με το να εκτρέψει δήθεν τα ρωσικά στρατεύματα από το να πάρουν τη νίκη στο Ντονμπάς.

Το πραγματικό στοίχημα ήταν να προσπαθήσουν να πλήξουν τη Ρωσία εντός των προπολεμικών συνόρων της και δεύτερον να ωθήσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να κλιμακώσουν περαιτέρω επιθέσεις κατά της Ρωσίας, επειδή η επιχείρηση στο Κουρσκ είχε σκοπό να δείξει ότι η Μόσχα και ο Πούτιν ήταν αδύναμοι και πως μπλόφαραν για τις κόκκινες γραμμές. Και αν η Μόσχα αντιδρούσε απερίσκεπτα χτυπώντας άμεσα το ΝΑΤΟ, τότε το Κίεβο και οι δυτικοί χειριστές του θα κέρδιζαν επίσης προκαλώντας έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, ο οποίος είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η διεφθαρμένη συμμορία στο Κίεβο πιστεύει ότι μπορεί να επιβιώσει.

Η Ρωσία δεν τσίμπησε το δόλωμα της εκτροπής από τον στόχο της νίκης στο Ντονμπάς, ούτε της κλιμάκωσης σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρ' όλα αυτά, η Μόσχα φαίνεται να παίρνει εκδίκηση με τους δικούς της όρους: κατεδαφίζοντας το καθεστώς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και χτυπώντας τα περιουσιακά στοιχεία του ΝΑΤΟ - σκληρά.

Το χτύπημα βαλλιστικού πυραύλου αυτή την εβδομάδα στην Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας σε μια ακαδημία εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ πιστεύεται ότι σκότωσε εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες και ανώτερους εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ. Η σοβαρότητα του πλήγματος μπορεί να αποτυπωθεί από τους υποτονικούς τίτλους στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και τη συγκάλυψη του πόσο καταστροφικό ήταν το χτύπημα κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail