«Η αποστολή της Ουάσιγκτον πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία θα προκαλέσει απάντηση από τη Ρωσία»

president.gov.ua
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα εάν στείλουν στο Κίεβο πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom του YouTube.

«Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να πέσουν σε παγίδα γιατί έχουν συνειδητοποιήσει πως αν δώσουν στην Ουκρανία <...> πυραύλους, οι Ρώσοι <...> δεν θα μας αφήσουν να ξεφύγουμε και θα το πληρώσουμε ακριβά», ανέφερε.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η ενδεχόμενη αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία δεν θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στη σύγκρουση, παρά τα τακτικά αιτήματα του Κιέβου για την παροχή αυτού του τύπου όπλων. Τα περισσότερα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη είναι εκτός εμβέλειας ακόμη και για όπλα μεγάλου βεληνεκούς, υπενθύμισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail