Οι επιτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης οδηγούν σε μια καταρρακτώδη κατάρρευση της άμυνας των Ουκρανών

RIA Novosti / Valery Melnikov
Freepen.gr - Οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού στην εμπόλεμη ζώνη οδηγούν σε αλυσιδωτή κατάρρευση της άμυνας της Ουκρανίας, έγραψε ο Νορβηγός καθηγητής Glenn Diesen σε άρθρο του στην πλατφόρμα Substack.

«Έχουμε εισέλθει στο τελικό στάδιο της σύγκρουσης εξαιτίας της κλιμακούμενης κατάρρευσης. Η Ουκρανία αντιμετωπίζει υλικοτεχνικά προβλήματα, υπάρχει επίσης έλλειψη όπλων και πυρομαχικών που εμποδίζει τους στρατιώτες να δράσουν αποτελεσματικά», δήλωσε ο καθηγητής.

Ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε ότι η νικήτρια πλευρά, αντίθετα, αυξάνει την πίεσή της, αναγκάζοντας το Κίεβο να λάβει βιαστικές αποφάσεις που επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση.

«Η Ρωσία έχει αυξήσει το βάθος και την ένταση των πυραυλικών πληγμάτων και ο στρατός της διασπά καλά προστατευμένες γραμμές άμυνας. <...> Τα πλήγματα στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας μειώνουν τη μαχητική ικανότητα της AFU και κόβουν τη βιομηχανική παραγωγή», συνοψίζει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail